NIEUWSExposure

Exposure vult XM-productlijn aan met cd-speler

Het Britse audiobedrijf Exposure Electronics heeft circa twee jaar geleden de XM-productlijn gelanceerd. De XM-productlijn wordt nu aangevuld met een cd-speler genaamd XM CD Player. De nieuwe cd-speler heeft geen lade, maar een schuifdeksel aan de bovenkant. Omdat digitale uitgangen zijn geplaatst, kan de XM CD Player ook als loopwerk gebruikt worden. Digitale ingangen zijn niet aanwezig.

Exposure XM CD Player

Het in 1974 opgerichte Exposure richt zich naar eigen zeggen op betaalbare maar degelijke hifiproducten. Exposure maakt cd-spelers, DA-converters en versterkers. Alle producten worden in Engeland gebouwd. De nieuwe XM CD Player is het nieuwste familielid van de circa twee jaar geleden gelanceerde XM-productlijn, die begon met de lancering van de XM5, een geïntegreerde versterker, later gevolgd door de lancering van voorversterker XM7, mono eindversterker XM9 en hoofdtelefoonversterker XM HP.

Exposure doet naar eigen zeggen niet mee aan rages en vluchtige trends. Er zijn nog genoeg mensen die cd’s willen draaien en niet afhankelijk willen zijn van een streamingdienst. De toevoeging van een cd-speler aan de XM-productlijn is volgens Exposure dan ook een logische stap.

De XM cd-speler kan als loopwerk worden gebruikt maar uiteraard is ook een DA-converter aan boord. Aan de bovenkant is een schuifdeksel geplaatst. Daaronder worden cd’s geplaatst die met een magnetische klem worden vastgehouden.

Tony Brady, hoofdontwerper van Exposure, zegt het volgende over de XM-productlijn: “Muziekliefhebber versus audiofiel, analoog versus digitaal, dit formaat tegenover dat. Ik ben er helemaal voor om het allemaal te omarmen en om de verschillen te gebruiken om producten te inspireren die het beste van alle werelden bieden. Mensen willen een goede geluidskwaliteit en tevens gemak en flexibiliteit en waar voor hun geld. Voor een ontwerper is dat een spannende uitdaging.”

De Exposure XM cd-speler beschikt over een PCM 1716 24-bits DA-converter en geoptimaliseerde audio-uitgangscircuits met verschillende voedingslijnen. De grote ringkerntransformator heeft afzonderlijke wikkelingen voor het cd-loopwerk en de analoge circuits. De zeer stabiele klok en speciale voedingsregelingen voor het loopwerk en de analoge circuits zorgen naar eigen zeggen voor lage jitterwaarden. Printplaten zijn dubbelzijdig, signaalwegen zijn kort en de volledig aluminium behuizing zou ongewenste resonanties en elektromagnetische velden buiten de deur moeten houden.

Exposure XM CD Player: technische specificaties

  • Digitale uitgangen: 1 x coaxiaal, 1 x optisch
  • Uitgangsspanning analoge cinch-uitgang: 2 Volt
  • Frequentiebereik: 20 Hz tot 20 kHz (± 0,25 dB)
  • Totale harmonische vervorming: kleiner dan 0,008 % (20 Hz - 20 kHz, 0 dBFs)
  • S/R-verhouding: groter dan 100 dB, A gewogen
  • Netvoeding: 110/120 Volt of 220/240 Volt, 50/60 Hz (in de fabriek ingesteld)
  • Stroomverbruik: kleiner dan 15 Watt
  • Afmetingen (HxBxD): 94 x 218 x 348 millimeter
  • Gewicht: 4 kilogram

 

Exposure XM CD Player: prijs en leveringsinformatie

De Exposure XM CD Player is verkrijgbaar in zwarte of titaniumkleurige afwerking. De koper heeft drie jaar garantie. We weten nog niet hoeveel de cd-speler in Nederland zal gaan kosten maar op een Engelstalige website zagen wij ter indicatie een prijs van 1.200 Britse ponden.


EDITORS' CHOICE