NIEUWSExposure

Exposure Electronics lanceert XM-serie versterkers

Exposure Electronics, dat in de Benelux verdeeld wordt door Tophifi, heeft twee modellen geïntroduceerd als onderdeel van de nieuwe XM Serie. Het betreft de XM3 phono voorversterker en de XM5 geïntegreerde versterker. Beide componenten worden in februari op Sound & Vision in Bristol gepresenteerd.

The Bristol Show viert een jubileum volgende maand: het is de 30ste editie van het grootste hifi-event van het Verenigd Koninkrijk. Een goed moment voor wat exposure, zeg maar. Het merk presenteert de XM-serie als antwoord op de huidige hausse in vinylland, en richt zich specifiek op de liefhebber van het zwarte goud.

De XM5 brengt een aantal features voor phonoversterking terug als onderdeel van een geïntegreerde versterker. 'Terug', omdat veel versterkers de phono-optie de laatste jaren weglaten. In de hoogtijdagen van vinyl was het gebruikelijk dat je geïntegreerde versterker een phonostage aan boord had, maar dat werd met de komst van de cd steeds vaker weggelaten. Dat onderdeel is vaak het meest complex, en er was simpelweg niet altijd vraag naar. Nu vinyl weer volop in de spotlight staat, wil Exposure dat deel van de markt bedienen met high-end componenten die zich op phono richten, en tevens in het soort 'half-width' compacte jasje komen dat we kennen van bijvoorbeeld Cyrus. 

De XM5 geïntegreerde versterker is voorzien van een phonostage en een DAC, en heeft een lineaire voeding met een stevige 200VA transformator. Qua vermogen levert hij 60Watt per kanaal aan 8 0hm. Inputs tweemaal coax, tweemaal optisch en een USB-2 input met DSD. Aparte voorversterker-output. 

De XM3 phono voorversterker is voorzien van dezelfde 200VA transformator, biedt discrete transistor audiostages en seperate MM & MC inputs. 

Meer informatie over de XM-serie vind je op de website van Exposure. De nieuwe modellen worden verkrijgbaar en zwart en titanium en zullen naar verwachting rond de 1600 euro geprijsd worden voor de XM5, en 800 à 900 euro voor de XM3. 


EDITORS' CHOICE