NIEUWSDynaudio

Dynaudio Performance en Outdoor-series op ISE 2019


Rob Nijman | 22 januari 2019 | Fotografie Fabrikant | Dynaudio

Van dinsdag 5 tot en met vrijdag 8 februari staan de Amsterdamse RAI en het Okura Hotel in het teken van ISE 2019, 's werelds grootste beurs voor AV- en systeemintegratieprofessionals. Luidsprekerfabrikant Dynaudio is van de partij om de Studio-serie in-wall en in-ceiling luidsprekers te presenteren. Ook introduceren de Denen tijdens ISE een paar nieuwe Custom Install producten, waaronder de nieuwe Performance-serie en Outdoor speakers.

De Studio- en de Performance-serie bevatten ronde in-ceiling en rechthoekige in-wall luidsprekers in 6,5-inch en 8-inch uitvoering. Alle luidsprekers maken gebruik van Dynaudio’s 1” softdome tweeters en MSP-woofers. In de Studio series vind je daarnaast ook nog een modulair LCR (Left, Center, Rear)-systeem, terwijl de Performance-serie beschikt over een traditioneler opgebouwd LCR-systeem. Allen ontworpen en ontwikkeld door gebruik te maken van Dynaudio’s state-of-the-art meetruimte, Jupiter.

De nieuwe serie buitenluidsprekers bestaat uit een tweetal IP65 gecertificeerde on-wall luidsprekers in de maten 6,5” en 8”, en hebben een eigen muurbeugel. Deze luidsprekers hebben bovendien een mooie truc: je kunt ze als 8 Ohm luidspreker gebruiken, maar ze kunnen ook ingepast worden in een 70/100V lijnsysteem.

Dynaudio toont tijdens ISE ook de SUB 3 en SUB 6 actieve subwoofers. De SUB 3 heeft een enkele 10” MSP-woofer en 300 watt versterkervermogen, de SUB 6 heeft twee 10” MSP+ Hybride woofers die aangestuurd worden door een 500 watt versterker. De SUB 6 maakt bovendien gebruik van een intelligent DSP-systeem dat de prestaties van de subwoofer automatisch afstemt op de aangesloten Dynaudio high-end luidsprekers. Beide subwoofers hebben dubbele RCA-ingangen, en de SUB 6 beschikt daarnaast ook nog over XLR-aansluitingen.

Dynaudio Evoke

De complete Dynaudio Custom Install lijn maakt gebruik van de dezelfde technologieën als Dynaudio home-audio luidsprekers. Uit die laatste categorie zal ook de nieuwe Evoke serie hifi-luidsprekers op de ISE te zien zijn. De Evoke serie bestaat uit twee vloerstaande modellen, twee monitoren en een centerluidspreker. Evoke wordt geleverd in vier verschillende afwerkingen: Black High Gloss, White High Gloss, Walnut Wood en Blonde Wood. De Evoke serie maakt gebruik van de splinternieuwe Cerotar tweeter en Esotec+ woofers, welke technologieën bevatten die speciaal voor Dynaudio’s nieuwe vlaggenschip serie, de Confidence luidsprekers, zijn ontwikkeld. En ook de Confidence luidsprekers zullen op ISE te zien zijn.

Van de professionele studio luidsprekers zal Dynaudio gloednieuwe high-end referentie monitoren tonen. 

MERK

EDITORS' CHOICE