NIEUWSDual

De Dual CS 460 is een volautomatische draaitafel

Sinan Kökbugur | 28 december 2018 | Fotografie Fabrikant | Dual

De Duitse draaitafelbouwer Dual heeft een nieuwe volautomatische draaitafel uitgebracht genaamd CS 460, die voorzien is van riemaandrijving. Omdat de draaitafel volautomatisch werkt, hoeft de gebruiker de arm niet aan te raken. Een arm van Dual en een element van Ortofon worden in de fabriek gemonteerd en meegeleverd. De gebruiker kan zo ongeveer meteen beginnen met luisteren. Optioneel is de CS 460 voorzien van een ingebouwde phono-versterker.

Dual CS 460: volautomatische draaitafel voor muziekliefhebbers

De Duitse draaitafelfabrikant Dual mikt met de nieuwe volautomatische CS 460 op de muziekliefhebber die gebruiksgemak op zijn wensenlijstje heeft staan. Omdat de CS 460 volledig automatisch werkt, hoeft de gebruiker de arm niet aan te raken. Een klein kind zou een plaat op kunnen zetten, zonder daarbij het risico te lopen dat het tere element of de plaatgroef worden beschadigd.

De CS 460 wordt geleverd met een echt houten chassis, verkrijgbaar in zwart, zwart hoogglans, walnoot of makassar. Het mechaniek is zwevend opgehangen waardoor trillingen het aftastproces niet kunnen verstoren.De cardanisch opgehangen toonarm is gemaakt van koolstofvezel en heeft een torsieveer met hoge precisie. De dwarskracht (anti-skating) is vanzelfsprekend instelbaar, evenals de naalddruk.

Het draaiplateau wordt aangedreven met een riem. De gelijkstroommotor heeft een elektronische snelheidsregeling. Voor een veilige touchdown heeft de toonarmlift een viscositeitdemping. De gebruiker kan kiezen uit 33, 45 of 78 rondjes per minuut. Het toerental is nauwkeurig met een marge van 0,06 of 0,035 procent, afhankelijk van het gekozen toerental.

Standaard wordt de Dual CS 460 geleverd met de MM-Pickup OM 10 van Ortofon. Het frequentiebereik loopt van 20 Hz tot 22 kHz. De door Dual opgegeven signaal/ruisverhouding is 72 dB.

Een phono-versterker is niet standaard ingebouwd, maar een ingebouwde phono-versterker kan tegen een meerprijs worden meegeleverd.

Dual CS 460: prijs en leveringsinformatie

De adviesprijs van de Dual CS 460 is 599 euro. Met ingebouwde phono-versterker komt daar nog 60 euro bij en is de prijs dus 659 euro.


EDITORS' CHOICE