NIEUWSThorens

Thorens TD 203: nieuwe complete draaitafel

Het van oorsprong Zwitserse maar nu in Duitsland gevestigde Thorens heeft de TD 203 uitgebracht, een complete draaitafel die inclusief arm en element wordt geleverd. Volgens Thorens is de TD 203 de nieuwe referentie in de instapklasse. De Nederlandse importeur geeft korting voor bestellingen die voor het einde van 2018 worden geplaatst.

Thorens TD 203: complete draaitafel, verkrijgbaar in drie kleuren

Als het gaat over het verleden, kunnen maar weinig hifi-fabrikanten zich meten met Thorens. Het van oorsprong Zwitserse merk werd in 1883 opgericht om muziekdozen en koekoeksklokken te maken. In 1903 begon het bedrijf met het maken van de voorloper van de draaitafel en lanceerde eind jaren vijftig de legendarische TD124-draaitafel. Sinds kort is het merk naar Duitsland verhuisd.

Thorens heeft eerder de TD 201 en TD 202 uitgebracht. De TD 203 lijkt in dit rijtje te passen. De koper kan kiezen uit een witte, rode of zwarte uitvoering, alledrie in hoogglans. In tegenstelling tot de meeste concurrenten wordt de TD203 standaard geleverd met een elektronische snelheidsregelaar voor zowel 33 en 45 toeren. De bijgeleverde arm is standaard uitgerust met een mm-element zodat de koper zich geen zorgen hoeft te maken over de uitlijning. Dat is al gedaan.“Het geluid is ruim en klinkt indrukwekkend breed en grootschalig. Er is ook een bewonderenswaardige mate van precisie in de manier waarop tonen worden weergegeven, met schone randen en afgemeten harmonische rijkdom. De Thorens TD 203 is een stijlvol gebouwde draaitafel, boordevol technische ontwikkelingen van hoogstaande kwaliteit,” aldus importeur Viertron.

Thorens TD 203: prijs en leveringsinformatie

De TD 203 leverbaar in de kleuren hoogglans rood, zwart of wit. Een arm van het type TP-82 is reeds gemonteerd, evenals een mm-element van het type TAS 257. Importeur Viertron heeft een aanbieding voor de maand december 2018. De Thorens TD 203 kost normaal 799 euro, maar deze maand gaat hij voor 695 euro over de toonbank. De levertijd is veertien dagen.


EDITORS' CHOICE