NIEUWSThorens

Thorens lanceert twee nieuwe plug-and-play platenspelers

Draaitafelbouwer Thorens begint de herfst van 2018 met de lancering van twee nieuwe producten. Twee nieuwe draaitafels, genaamd TD 201 en TD 202, werden in Duitsland op de Westdeutsche Hifitage 2018 voor het eerst gepresenteerd aan het publiek. Beide draaitafels richten zich op toegewijde nieuwkomers op vinyl en mensen die hun vinylschatten herontdekken. Een voorgemonteerd element wordt meegeleverd. Vanaf eind november zullen de draaitafels in de winkel liggen. 

Thorens TD 201: riemaangedreven en compleet

De nieuwe TD 201 van het oorsprong Zwitserse maar inmiddels in Duitsland gevestigde Thorens is de juiste keuze voor iedereen die op zoek is naar een robuuste, gebruiksvriendelijke plug-and-play-draaitafel. De TD 201 heeft een ingebouwde phono-versterker die desgewenst overbrugd kan worden. De TD 201 kan dus op elke versterker of receiver worden aangesloten, ook als dus geen draaitafelingang voorhanden zou zijn.

De nieuwe TD 201 wordt geleverd met een soepel lopende riemaandrijving en een aluminium draaiplateau met rubberen mat. De toonarm is van het type TP 71 en heeft een afneembare headshell met voorgeconfigureerde AT 3600-cartridge.

De nieuwe Thorens TD 201 zal beschikbaar zijn in hoogglans zwart vanaf eind november 2018. De adviesprijs is 449 euro.

Thorens TD 202: riemaangedreven, compleet en voorzien van usb-uitgang

De nieuwe TD 202 voltooit de nieuwe reeks plug-and-play draaitafels. Vergeleken met zijn kleinere broer de TD 201 wordt hij geleverd met een zwaarder uitgevoerde plint en een element van Audio Technica, type AT 95E. De ingebouwde phonotrap bevat een extra AD-converter met een usb-uitgang. De vinylplaat kan daarom automatisch gedigitaliseerd worden en de bestanden kunnen op een computer worden opgeslagen met behulp van verschillende soorten opnamesoftware die kan worden gedownload van internet.

De nieuwe Thorens TD 202 zal beschikbaar zijn in hoogglans zwart vanaf eind november 2018. De adviesprijs is 599 euro.EDITORS' CHOICE