NIEUWSThorens

Nieuwe baas Thorens verhuist draaitafelmerk naar Duitsland

Groot nieuws van draaitafelmerk Thorens, dat niet kon wachten tot High End München volgende week: op 1 mei keert het Zwitserse merk terug naar Duitsland. 's Werelds oudste fabrikant van audioelektronica krijgt bovendien een nieuwe eigenaar: voormalig Elac-baas Gunter Kuerten.

Thorens is het oudste nog actieve bedrijf in consumentenelektronica, opgericht in 1883 door Hermann Thorens in het Zwitserse Sainte-Croix. In de jaren zestig verhuisde het bedrijf naar Lahr in de deelstaat Baden-Württemberg, maar na de aanstelling van Heinz Rohrer keerde het bedrijf terug naar Zwitserland. Nu is er opnieuw de stap naar Duitsland, waar Gunter Kuerten de Thorens GmbH heeft opgericht. De Duitse vestigingsplaats Bergisch Gladbach in Noordrijn-Westfalen wordt in het persbericht gekscherend 'Analog Valley' genoemd.

"Met Kuerten neemt een ervaren en succesvolle industriedeskundige de leiding over", liet Rohrer optekenen. "Hierdoor heeft het bedrijf een goede positie voor de toekomst."

Gunter Kuerten, naast CEO bij Elac en Denon voorheen ook leidinggevende bij LG, Loewe, Sharp en Sony: "Ik hecht veel belang aan de traditie van Thorens, maar zie het ook als mijn verantwoordelijkheid om deze 'analoge juweel' verder te ontwikkelen. Er zijn nieuwe kansen voor de toekomst, ondersteund door de opleving van vinyl."


EDITORS' CHOICE