NIEUWSDenon

Denon AH-D9200: het nieuwe vlaggenschip van Denon’s hoofdtelefoons

Sinan Kökbugur | 26 september 2018 | Fotografie Fabrikant | Denon

Het Japanse Denon heeft eerder dit jaar de AH-D9200 aangekondigd, een over-ear hoofdtelefoon die het nieuwe vlaggenschip van Denon’s vloot van over-ear hoofdtelefoons zou moeten worden. Het nieuwe model combineert innovatieve technologie met traditionele materialen en is handgemaakt in Japan. Het is ontworpen als nieuwe standaard van over-ear hoofdtelefoons, aldus Denon. Vanaf oktober 2018 ligt de AH-D9200 in de winkel. 

Denon AH-D9200: over-ear hoofdtelefoon met afneembare kabels

De nieuwe AH-D9200 van het in 1910 opgerichte Japanse Denon is vervaardigd uit kwalitatieve en zorgvuldig geselecteerde materialen zoals hoogwaardige Japanse bamboe en gegoten aluminium en leer. Wij schreven reeds eerder over Denon’s AH-D9200, maar Denon heeft inmiddels meer gegevens en foto’s gepubliceerd, reden waarom wij nogmaals aandacht aan Denon’s nieuwe vlaggenschip besteden.

De AH-D9200 vormt de top van de Denon Wood-reeks die verder bestaat uit de hooggewaardeerde en prijswinnende AH-D7200 met walnotenhout uit 2016 en de eerder in dit jaar geïntroduceerde AH-D5200 met zebranohout. Het nieuwe topmodel bouwt verder op ruim 50 jaar Denon innovatie op het gebied van hoofdtelefoons en combineert unieke technologie met vooraanstaande techniek voor een uitmuntend geluid, of je nu thuis of onderweg luistert.

In die natuurlijke bamboe oorschelpen - dit materiaal werd gekozen vanwege de warme, zelfdempende, akoestische eigenschappen - gebruikt de AH-D9200 Denons gepatenteerde 50 mm Free Edge nanovezel drivers. Ze zijn ontworpen om ongewenste storingen uit het diafragma te filteren. Het ontwerp van de drivers maakt de reproductie van muziek mogelijk zonder ruis of vervorming voor het puurste geluid. Ze zijn namelijk gemonteerd in trillingsdempende harsbaffles en worden aangedreven door krachtige magneten uit een legering van neodymium, ijzer en boor.

Dankzij het unieke patroon van de bamboe op de oorstukken is iedere AH-D9200 uniek. Bovendien zijn de hoofdtelefoons handgemaakt in Denons Shirakawa Audio Works fabriek ten noorden van Tokio. De combinatie van Japans kunstleer en traagschuim voor de oorkussens garandeert een nauwkeurige en comfortabele pasvorm. Tegelijkertijd houdt de aluminium lichtgewicht hoofdband de hoofdtelefoon comfortabel op zijn plek dankzij de leren bekleding en minimale zijdruk, zelfs tijdens lange luistersessies.

De AH-D9200 is voorzien van twee verwijderbare kabels: een drie meter lange, zuurstofvrije koperen aansluiting met zilveren coating en 6,3 mm stekker voor thuisgebruik, alsmede een kortere 1,3 meter lange kabel met een 3,5 mm stekker voor draagbare muziekspelers. Met een luxe hardcase en een reinigingsdoek houd je de hoofdtelefoon in uitstekende staat.

De Denon AH-D9200: eigenschappen en specificaties

 • Topmodel hoofdtelefoon met oorschelpen van Japanse bamboe, handgemaakt in Japan.
 • Gepatenteerde 50 mm FreeEdge nanovezel drivers voor stabiliteit en lage massa, gemonteerd in trilllingsbestendige harsbaffles voor de meest nauwkeurige geluidsreproductie.
 • Krachtige magneten uit een neodymium-/ijzer-/boor-legering voor minder vervorming.
 • Zelfdempende, natuurlijke bamboe voor een warm en accuraat geluid.
 • Oorkussens van Japans kunstleer met traagschuim voor een nauwkeurige pasvorm.
 • Lichtgewicht, gegoten aluminium hoofdband met minimale zijdruk en echt leren afwerking voor comfort, zelfs tijdens lange luistersessies.
 • Inclusief twee verwijderbare kabels: 3,0 m met 6,3 mm stekker voor thuisgebruik; 1,3 m met 3,5 mm aansluiting voor gebruik met draagbare apparaten.
 • Inclusief hardcase en reinigingsdoek om de hoofdtelefoon in uitstekende staat te behouden.
 • Gewicht: 375 gram
 • Frequentiebereik: 5 Hz tot 56 kHz
 • Impedantie: 24 Ohm
 • Gevoeligheid: 105 dB/mW

 

Denon AH-D9200: prijs en leveringsinformatie

Denon’s AH-D9200 is vanaf oktober 2018 verkrijgbaar via geautoriseerde Denon-dealers voor een prijs van 1.599 euro.


MERK

EDITORS' CHOICE