NIEUWSDenon

Denon AH-D5200: nieuwe premium over-ear hoofdtelefoon

Het Japanse bedrijf Denon staat natuurlijk vooral bekend om zijn hifi- en AV-oplossingen, maar bouwt intussen ook al meer dan vijftig jaar hoofdtelefoons. Het absolute referentiemodel van Denon is de AH-D7200, die nu een "klein broertje" heeft in de vorm van de nieuwe Denon AH-D5200. De nieuwe hoofdtelefoon is bedoeld voor thuisgebruik, maar zou volgens Denon ook prima aangestuurd kunnen worden door een draagbare hi-res muziekspeler. 

Denon AH-D5200: het kleine broertje van de AH-D7200

Het Japanse audiobedrijf Denon heeft eind 2016 de AH-D7200 uitgebracht, een gesloten dynamische hoofdtelefoon met oorschelpen van hout. Lees ook onze recensie over de AH-D7200. De AH-D7200 is het vlaggenschip van Denon. De nieuwe AH-D5200 is afgeleid van het topmodel en is wat lager geprijsd.

Net als bij het topmodel zijn de oorschelpen van de AH-D5200 gemaakt van hout. Het ziet er mooi uit en hout levert ook een positieve bijdrage aan de akoestiek. De hoofdband is gemaakt van aluminium en is bekleed met kunstleer. De oorkussens zijn gemaakt van memory foam. Ondanks het relatief hoge gewicht zou het draagcomfort hoog moeten zijn.

De nieuwe hoofdtelefoon is bij uitstek geschikt voor hi-res weergave. De driver is door Denon zelf ontwikkeld. Het zogenaamde Free-Edge membraan heeft een diameter van vijftig millimeter en is gemaakt van een licht maar sterk vezelmateriaal. De drie meter lange kabel van de AH-D5200 is afneembaar en is gemaakt van koper met een hoge zuiverheidsgraad. Denon levert een verloopstekker mee om van een jackplug van 3,5 millimeter een jackplug van 6,35 millimeter te maken.

De impedantie van de AH-D5200 is 24 Ohm en om die reden kan hij makkelijk gebruikt worden met een verscheidenheid aan hoofdtelefoonversterkers en eventueel ook met een draagbare muziekspeler. De gevoeligheid is 103 dB en het frequentiebereik loopt van 5 Hz tot 40 kHz.

Denon AH-D5200: prijs en leveringsinformatie

De nieuwe hoofdtelefoon zal naar verwachting in de loop van deze maand in de winkel komen te liggen voor een prijs van net geen 600 euro.


MERK

EDITORS' CHOICE