NIEUWSDenon

Denon introduceert referentiehoofdtelefoon AH-D7200

Denon introduceerde deze week een nieuw vlaggenschip aan voor hun serie over-ear hoofdtelefoons. Deze AH-D7200 beschikt volgens Denon over een combinatie van innovatieve technologieën en zorgvuldig geselecteerde materialen.

Bij de ontwikkeling van dit model lieten de ingenieurs zich leiden door twee criteria: comfort en compromisloze geluidskwaliteit. Denon laat dan ook weten dat de hoofdtelefoon speciaal is ontworpen voor de selectieve audiofiel. Zoals bij steeds meer hoofdtelefoons wordt er ook bij de AH-D7200 gebruik gemaakt van kunstlederen oorkussens, die een groter comfort moeten leveren dan echt leer.

En hoewel je het door de klassieke uitstraling niet verwacht, zijn bijna alle onderdelen helemaal nieuw. Van de vormgeving van de walnoothouten behuizingen tot de FreeEdge drivers met nanovezeltechnologie. De drivers zijn gekozen vanwege de onbuigzaamheid en lage dichtheid, wat moet zorgen voor precieze pulsbewegingen zonder vervorming. Doordat ze gemonteerd zijn op doppen van (trillingen reducerend) kunsthars worden trillingen gereduceerd en vervorming tegengegaan. De drivers worden verbonden met de versterker via een zuurstofvrije koperen kabel, gemaakt volgens de specificaties van Denon zelf. Aan het kabeleinde is een duurzame, machinaal gefreesde metalen stekker bevestigd met een koperen klemflens. Voor de interne bedrading van de hoofdtelefoon wordt eveneens gebruik gemaakt van 7N-koper.

De oorschelpen zijn opgehangen aan ophangelementen van gegoten aluminium en de hoofdband is, in tegenstelling tot de oorschelpen, afgewerkt met echt schapenleer. In de oorkussens zit geheugenschuim voor een optimale aansluiting op je oren. De hoofdtelefoon is vanaf januari verkrijgbaar, de officiële Europese prijs is nog niet bekend. In een persbericht wordt al wel gesproken over 999 dollar.

MERK

EDITORS' CHOICE