NIEUWSGrimm Audio

Grimm Audio toont MU1 muziekspeler op XFI 2018

Demoruimte 31 van Grimm Audio op de XFI is ieder jaar drukbezocht. Daar zal tijdens de komende editie op 22 en 23 september ook weer genoeg aanleiding toe zijn, want het bedrijf geeft een preview van hun MU1 muziekspeler MU1 die in München voor het eerst gepresenteerd werd.

Grimm Audio MU1

In de nagelnieuwe muziekspeler van Grimm Audio zijn een stille PC en een zeer krachtig processorboard gecombineerd met de beroemde Grimm Audio klokoscillator met zeer lage jitter. "Geluidskwaliteit staat op nummer 1, maar de gebruikerservaring en vormgeving krijgen minstens zoveel aandacht!" Zo is de MU1 niet alleen een Roon endpoint, maar draait hij ook Roon server. Zodoende is er geen extra apparaat nodig om met Roon locale files te spelen of muziek van bijvoorbeeld Tidal te streamen.

Voor de vormgeving is samenwerking gezocht met industrieel ontwerper Michiel Uylings die de vorm en functie van de MU1 op elegante wijze heeft teruggebracht tot de essentie. In combinatie met een set Grimm Audio LS1’s vormt de MU1 een compleet audiosysteem.

Omdat volgens Grimm Audio technologie ondergeschikt is aan de muziek vinden er in kamer 31 ook een aantal bijzondere muziekpresentaties plaats. Allereerst zal op 22 september om 12.00 uur Brendon Heinst van high-end platenlabel TRPTK, tevens professioneel fotograaf, komen vertellen over het fotoproject dat hij voor Grimm Audio heeft gedaan. Celliste Maya Fridman en harpiste Majsa Koperberg zijn hierbij geportretteerd in jurken van kostuumkunstenares Alice Lupin. Aanstormend cello-talent Maya Fridman zal die middag bovendien live spelen in de voor haar ontworpen jurk.

Op de tweede dag van de XFI zullen Minco Eggersman en Theodoor Borger van het door Grimm Audio gesponsorde ambient music project UNIFONY komen vertellen over de totstandkoming van hun eerste album dat op 12 oktober zijn release zal krijgen. Hierop speelt de beroemde ECM trompettist Mathias Eick samen met Minco en Theodoor. De opname is gedaan door Theodoor Borger, die daarbij gebruik maakte van veel Grimm Audio opname apparatuur. Niemand minder dan Phil Brown (bekend van onder andere David Bowie, Talk Talk, Joni Mitchell, Dido en vele anderen) heeft de mix gedaan, waarna de wereldberoemde mastering engineer Bob Ludwig de finishing touch aan het album gaf. Minco en Theodoor geven een kijkje achter de schermen op zondag 23 september om 12:00 waarbij ook het unieke artwork van de hand van James Marsh (bekend van Talk Talk) getoond wordt. Vanzelfsprekend worden er tracks van het nieuwe album gespeeld.

MERK

EDITORS' CHOICE