NIEUWSSony

Sony introduceert de WH1000XM3 draadloze noise cancelling hoofdtelefoon

Het Japanse Sony heeft een nieuwe draadloze over-ear noise cancelling hoofdtelefoon uitgebracht genaamd WH1000XM3. De hoofdtelefoon is vandaag getoond op de IFA in Berlijn. Dit is alweer de derde generatie van het succesvolle model met toonaangevende noise cancelling, die is verbeterd door plaatsing van een nieuwe processor. De nieuwe WH1000XM3 is verkrijgbaar vanaf volgende maand.

Sony WH1000XM3: eigenschappen in het kort

  • Draadloze noise cancelling over-ear headphone met HD Noise Cancelling QN1 Processor
  • Zeer prettig draagcomfort dankzij nieuw ergonomisch ontwerp
  • Quick Charging-functie om vijf uur van muziek te genieten na slechts tien minuten opladen
  • Stijlvol design en verkrijgbaar in de kleuren zwart en zilver
  • Gepersonaliseerd luisteren via Sony Headphones Connect-app voor Android en IOS
  • Uitgerust met "Atmospheric Pressure Optimising"-functie die atmosferische druk in het vliegtuig analyseert en noise cancelling hierop afstelt
  • "Adaptive Sound Control”-functie meet het gebruiksmoment en optimaliseert de ruisonderdrukking

Sony WH1000XM3: draadloze over-ear noise cancelling hoofdtelefoon

De WH1000XM3 is de opvolger van de WH1000XM2 die nu circa een jaar op de markt is. Stilstaan bij een bushalte, per trein naar Londen of een lange vlucht naar Tokio? De WH1000XM3 filtert automatisch ongewenste geluiden op iedere locatie. Deze hoofdtelefoon is voorzien van toonaangevende noise cancelling techniek dankzij de nieuwe HD Noise Cancelling QN1 Processor. Door deze innovatie filtert de nieuwe WH1000XM3 vier keer beter dan zijn voorganger WH1000XM2. Dagelijkse achtergrondgeluiden zoals straatlawaai en stemgeluiden zijn niet langer hoorbaar, zo belooft Sony.

De WH1000XM3 beschikt over Dual Noise Sensor-technologie. Deze functie vangt omgevingsgeluid met twee microfoons en analyseert dit via de nieuwe processor. Vervolgens worden alle storende geluiden tot een minimum gereduceerd. De dubbele microfoons zijn tevens geschikt om handsfree te bellen.

Sony WH1000XM3: intelligente aansturing en gepersonaliseerd luisteren

Om de eigenschappen van de WH1000XM3 in te stellen is de Sony Headphones Connect-app beschikbaar voor Android en IOS. Naast een uitgebreide equalizer en overige aan te passen instellingen is de instelbare “Adaptive Sound Control”-functie. Deze innovatie past de ruisonderdrukking automatisch aan per gebruiksmoment. Bij gebruik op het vliegveld optimaliseert de WH1000XM3 de noise cancelling maar laat toch omroepberichten door.

Voor frequente reizigers per vliegtuig is de “Atmospheric Pressure Optimizing”-functie prettig. Deze analyseert automatisch de atmosferische druk en past daar de noise cancelling op aan. De noise cancelling kan ook gebruikt worden zonder muziek te luisteren, bijvoorbeeld voor een lange afstandsvlucht.

Dit wordt mogelijk gemaakt door de Sense Engine, een technologie van Sony voor het analyseren en verwerken van geluid. Deze technologie biedt een gepersonaliseerd geluid op ieder moment, afgestemd op de muziek en de omgevingsgeluiden.

Daarnaast beschikt de hoofdtelefoon over de “Quick Attention” modus. Deze is eenvoudig te benaderen via een touchpad op de rechteroorschelp van de WH1000XM3. Door aanraking via de handpalm wordt de noise cancelling tijdelijk uitgeschakeld en worden de microfoons geactiveerd. Op deze manier is het mogelijk een gesprek te voeren of aankondiging te beluisteren, zonder de hoofdtelefoon af te hoeven zetten. Via dit touchpad kan tevens van nummer gewijzigd worden, is het volume instelbaar en kan een telefoongesprek worden opgenomen. De 1000XM3 is compatibel met Google Assistant. Via deze assistent kan via spraakcommando’s een smartphone of tablet aangestuurd worden.

Sony WH1000XM3: comfortabel luisteren en superieur geluid

Naast een verbeterde autonomie en batterijlevensduur tot 30 uur draadloos, heeft deze hoofdtelefoon een "Quick Charging"-functie om vijf uur van muziek te kunnen genieten na slechts tien minuten opladen. Sony levert ook een kabel mee zodat ook geluisterd kan worden als bijvoorbeeld de accu leeg is. Met gebruikmaking van de kabel is de hoofdtelefoon geschikt voor het afspelen van frequenties van 4 tot 40 kHz dankzij een HD driver met een diameter van 40 millimeter met Liquid Crystal polymeermembranen. Draadloos is het frequentiebereik iets meer beperkt: 20 tot 20 kHz bij 44,1 kHz sampling en 20 tot 40 kHz bij LDAC 96 kHz sampling (990kbps).

De HD Noise Cancelling QN1 Processor werkt niet alleen voor ruisonderdrukking. De processor maakt ook een 32-bits audiosignaalverwerking mogelijk in combinatie met de DAC versterkerfunctie. Dit tilt de geluidservaring van Hi-Res Audio naar een hoger niveau.

Het nieuwe model is lichter dan zijn voorganger en heeft een zeer hoog draagcomfort. De hoofdtelefoon is comfortabel om te dragen dankzij diepere oorschelpen en een dikker hoofdbandkussen. De luxe en comfortabele synthetisch lederen oorkussens zijn gemaakt van laag-veerkrachtig polyurethaan schuim. De 1000XM3 wordt geleverd met een praktische draagtas, usb-oplaadkabel, vliegtuigadapter en audiokabel.

Sony WH1000XM3: prijs en leveringsinformatie

De WH1000XM3 is verkrijgbaar in stijlvol zwart of zilver en is vanaf september 2018 in de Benelux beschikbaar voor 380 euro.EDITORS' CHOICE