NIEUWSSony

Sony lanceert nieuwe hoofdtelefoons, een walkman en luidsprekers

Sinan Kökbugur | 31 augustus 2017 | Fotografie Fabrikant | Sony

Het Japanse Sony heeft vandaag een groot aantal nieuwe producten gelanceerd. In de productlijn genaamd 1000X zijn een drietal noise cancelling hoofdtelefoons uitgebracht, genaamd WF-1000X (in-ear), WH-1000XM2 (over-ear) en WI-1000X (nekband). In de productlijn h.ear zijn een drietal modellen uitgebracht die verkrijgbaar zijn in vijf kleuren die zouden moeten passen bij de nieuwe muziekspeler genaamd NW-A45. Ten slotte heeft Sony een tweetal luidsprekers uitgebracht genaamd GTK-XB60 en GTK-XB90. De producten zullen in de komende maand in de winkel komen te liggen.

Sony 1000X-productlijn: noise cancelling hoofdtelefoons

Sony heeft rekening gehouden met de verschillende voorkeuren van gebruikers door het uitbrengen van een in-ear model, een over-ear model en een nekbandmodel. Alledrie modellen zijn voorzien van een “Smart Auto-settings”-functie die de onderdrukking van omgevingsgeluid automatisch aanpast aan het gebruiksmoment. Bij gebruik op het vliegveld optimaliseren deze modellen de noise cancelling maar laten toch omroepberichten door. Met Sony Headphones Connect App kan de gebruiker zijn hoofdtelefoon naar eigen voorkeur aanpassen.

Sony WF-1000X: volledig draadloze in-ears

Het minimalistische design van de WF-1000X in-ear headphone draagt zeer comfortabel, volgens Sony. De twee oordopjes worden geleverd in een stijlvolle case die tevens dient als powerbank voor de oordopjes. Zodra de gebruiker de WF-1000X uitneemt zal deze automatisch worden ingeschakeld en verbinden met het gewenste apparaat. Na opladen genieten muziekliefhebbers volledig draadloos negen uur lang van een helder en dynamisch geluid. Tevens is dit model voorzien van een ingebouwde microfoon voor het voeren van telefoongesprekken en NFC om snel te verbinden met een smartphone.

WI-1000X: in-ears met nekband met veel draagcomfort

Deze stijlvolle nekbandhoofdtelefoon met noise cancelling is de perfecte oplossing voor op reis. Dit model draagt comfortabel en biedt de optimale ruisonderdrukking in het vliegtuig via de "Atmospheric Pressure Optimising”-stand. De WI-1000X meet dan automatisch via sensoren de luchtdruk in het vliegtuig en stelt de noise cancelling perfect af aan de omgeving, aldus Sony.

De WI-1000X heeft een intuïtief design en is functioneel in gebruik. De headphone draagt prettig om de nek en trilt bij inkomende telefoongesprekken. Het model heeft een batterijlevensduur van 10 uur bij een draadloze verbinding met noise cancelling en tot 14 uur via een bekabelde verbinding. De driver van negen millimeter garandeert optimale High Resolution geluidskwaliteit. Daarnaast is de WI-1000X geschikt voor het afspelen van LDAC, DSEE HX en S-Master HX.

WH-1000XM2: de allerbeste noise cancelling, over-ear

Uitgerust met het bekroonde gebruiksgemak van de MDR-1000X biedt deze opvolger nog meer functionaliteit. De WH-1000XM2 is voorzien van de beste technologie voor ruisonderdrukking ter wereld, “Ambient Sound”-functies en een “Personal NC Optimizer”. Voor frequente reizigers per vliegtuig is de nieuwe “Atmospheric Pressure Optimizing”-functie zeer prettig. Deze analyseert automatisch de atmosferische druk en past daar de noise cancelling op aan.

Daarnaast beschikt de headphone over de “Quick Attention” modus. Door de handpalm op de buitenkant van de oorschelp van de 1000XM2 te leggen, wordt de noise-cancelling tijdelijk uitgeschakeld. Op deze manier is het mogelijk een telefoongesprek te voeren – zonder de hoofdtelefoon af te hoeven zetten, terwijl de muziek zachtjes op de achtergrond doorspeelt.

Naast een verbeterde autonomie en batterijlevensduur tot 30 uur draadloos, heeft deze headphone een "Quick Charging"-functie om 70 min van muziek te kunnen genieten na slechts 10 minuten opladen.

Sony h.ear: drie modellen

Na de succesvolle eerste h.ear serie lanceert Sony een compleet nieuw assortiment in vijf opvallende kleuren. De h.ear-headphones zijn vanaf half september verkrijgbaar in de kleurstijlen Horizon Green, Twilight Red, Grayish Black, Pale Gold en Moonlight Blue.

Via Bluetooth en NFC zijn de headphones eenvoudig draadloos te verbinden. De h.ear modellen zijn perfect te combineren met de nieuwe Sony NW-A40 Walkman met High Resolution Audio. Via de nieuwe Sony Headphones Connect App zijn diverse functies van de hoofdtelefoons instelbaar.

WH-H800N: h-ear on 2 Mini Wireless, on-ear

De h.ear on 2 Mini Wireless wordt op de oorschelpen gedragen en blijft daardoor goed zitten. Dit model heeft een batterijlevensduur van 24 uur en dankzij “Quick Charging” kan de hoofdtelefoon in slechts tien minuten worden opgeladen voor een gebruik van anderhalf uur. De h.ear on 2 Mini Wireless voelt licht aan en is voor op reis gemakkelijk op te bergen in een bijpassende case.

De ingebouwde LDAC en DSEE HX-technologieën garanderen een optimale geluidskwaliteit ook bij een gecomprimeerde audiobron. Tevens is de h.ear on 2 Mini Wireless geschikt voor het afspelen van hi-res Audio-bronnen.

WH-H900N: h.ear on 2 Wireless NC, draadloos, over-ear

De WH-H900N is voorzien van een hi-res driver en beschikt over hoogwaardige noise cancelling technologie en ‘touch control’. Muziekliefhebbers kunnen hiermee eenvoudig via de oorschelp veranderen van track of het volume aanpassen.

Tevens is een “Ambient Sound-“ en “Quick Attention-“modus beschikbaar voor een optimale luisterervaring. Met “Quick Attention” wordt de noise-cancelling tijdelijk uitgeschakeld door de handpalm op de buitenkant van de oorschelp te leggen. Op deze manier is het mogelijk een telefoongesprek te voeren zonder de hoofdtelefoon af te hoeven zetten, terwijl de muziek zachtjes op de achtergrond doorspeelt. Via “Ambient Sound” blijven omgevingsgeluiden, zoals een omroepbericht op het vliegveld, hoorbaar tijdens het dragen van de hoofdtelefoon.

De batterij van de WH-H900N geeft circa 28 uur muziekplezier. Daarnaast heeft ook deze hoofdtelefoon een “Quick Charging”-functie waarmee binnen tien minuten de batterij een speeltijd geeft van 65 minuten.

WI-H700: h.ear in 2 Wireless, nekbandmodel

Deze compacte nekbandhoofdtelefoon met een batterijlevensduur van acht uur is naast het beluisteren van muziek perfect om gesprekken te beantwoorden. Door de bijgeleverde magneetclip aan de uiteinden te bevestigen, wordt de gebruiker door middel van oproeptrillingen op de hoogte gebracht van inkomende oproepen.

Sony NW-A40: Walkman met 16 GB opslag

De NW-A40 is zeer compact en heeft exact dezelfde kleur als het h.ear headphone-assortiment. De Walkman biedt indrukwekkende geluidskwaliteit dankzij hi-res Audio, LDAC en de ingebouwde S-Master HX digitale versterker en DSEE HX. Het model is uitgerust met vijf POSCAP-condensatoren die als stroomvoorziening fungeren voor de S-Master HX digitale versterker. Vervorming en ruis worden op deze manier geminimaliseerd.

Verbinden met een hoofdtelefoon gaat eenvoudig via NFC en bluetooth en dankzij Qualcomm aptX HD audio blijft het signaal stabiel. De NW-A40 speelt naast gangbare audioformats ook DSD-bestanden en ondersteunt MQA. De A40-beschikt over een klein touch-screen van 3,1 inch en is daardoor eenvoudig in gebruik. Dankzij een batterijlevensduur van 45 uur genieten muziekliefhebbers dag en nacht van hoogwaardig geluid. De Walkman is zowel met als onder in-ear headphone verkrijgbaar.

Sony Extra Bass Partyspeakers

Sony voegt de GTK-XB60 (verkrijgbaar in zwart, blauw en rood) en de GTK-XB90 (zwart) toe aan het bestaande assortiment partyspeakers. Met de EXTRABASS serie van Sony komt ieder feestje tot leven dankzij de trillende bassen en ingebouwde discoverlichting. De lezer is bij deze gewaarschuwd.

De luidsprekers kunnen horizontaal of verticaal worden geplaatst en zijn tot tien stuks draadloos te koppelen.

Sony: prijzen en leveringsinformatie

WF-1000X, vanaf half september verkrijgbaar, 220 euro

WI-1000X, vanaf half september verkrijgbaar, 330 euro

WH-1000XM2, vanaf half september, 380 euro

WH-H900N, vanaf september 2017, 300 euro

WH-H800N, vanaf september 2017, 220 euro.

WI-H700, vanaf september 2017, 180 euro.

NW-A45HN (met in-ear headphone) met 16 GB, vanaf begin 2018, prijs nog niet bekend

NW-A45 (zonder in-ear headphone) met 16 GB, vanaf begin 2018, prijs nog niet bekend.

GTK-XB60, vanaf september 2017 verkrijgbaar, 350 euro.

GTK-XB90, vanaf september 2017 verkrijgbaar, 500 euro


EDITORS' CHOICE