Teaser van Hepta en Temporal Coherence: concept dipool-luidspreker

De Nederlandse audiobedrijven Hepta Design Audio en Temporal Coherence hebben een nieuwe dipool-luidspreker ontwikkeld die in een lagere prijsklasse valt dan de modellen Diamond en Pyramide van Temporal Coherence. Het zou om een revolutionair ontwerp moeten gaan, maar de bedrijven hebben nog niet veel informatie bekend gemaakt. Zelfs de productnaam is nog niet bekend gemaakt. De primeur is gereserveerd voor de XFI Audioshow die plaatsvindt in het weekend van 22 en 23 september 2018.

Hepta en Temporal Coherence: nieuwe rondstralende dipool-luidspreker

“Er is ons gevraagd of het niet mogelijk was om een luidsprekersysteem te ontwikkelen dat zoveel mogelijk de concepten van de rondstralende systemen van Temporal Coherence (Diamant en Pyramide) in zich bergt, maar dat in een lagere prijsklasse valt. Daarom heeft Temporal Coherence, in nauwe samenwerking met Hepta Design Audio, een revolutionair aangepast ontwerp van het dipoolconcept ontwikkeld. Zowel het rondstralen als het correcte tijdgedrag van de systemen wordt met dit ontwerp zoveel mogelijk benaderd,” aldus de gezamenlijke verklaring van Hepta Design Audio en Temporal Coherence.

De resultaten van deze luidspreker, mits aangestuurd door een hoogwaardige versterker zoals die van Temporal Coherence, kunnen worden samengevat met de kreten breed stereobeeld, diepte in de muziekweergave, correct tijdgedrag, verbeterd afstraalgedrag, hoge detaillering, vlakke impedantie en, last but not least, voor een versterker makkelijk aanstuurbaar.

“Kortom meer genieten van uw muziek, want de filosofie van “Temporal Coherence” is en blijft ‘ik wil mijn systeem niet horen!’ Om de expressie van de componist en de emotie van de uitvoerenden over te brengen moet een systeem eigenlijk niets toevoegen, dus daar streven wij zoveel mogelijk naar. Want alleen dan treedt geen ‘luistermoeheid’ op en blijft de ook weergave op alle volumeniveaus heel aangenaam. Hetzelfde kan gezegd worden over de detaillering: om alle subtiliteiten van de compositie en de uitvoering te ervaren heeft een systeem een hoog temporeel oplossend vermogen nodig, anders gaan de details in elkaar overlopen. Je moet het ervaren hebben om het te waarderen, “ zo staat in het persbericht.

“Omdat versterkers ontworpen worden voor een Ohmse belasting, zou een luidspreker ook zuiver Ohms moeten zijn. Maar veel luidsprekers hebben geen constante impedantie, wat extra problemen geeft voor de versterker. Deze dipool luidspreker heeft echter een vrijwel constante impedantie meegekregen waardoor deze gemakkelijk is aan te sturen en een ‘muzikaler’ weergave wordt bereikt,” wordt er nog aan toegevoegd.

Meer informatie is op dit moment nog niet beschikbaar, afgezien van het tweetal foto’s bij dit bericht. Zelfs de productnaam is nog niet bekend gemaakt. Wie meer wil weten kan de primeur bijwonen in kamer 22 op de XFI Audioshow, 22 en 23 september 2018 in Veldhoven.

MERK

EDITORS' CHOICE