NIEUWS

Spotify laat ook gratis gebruikers advertenties overslaan

Wesley Akkerman | 14 augustus 2018

Spotify heeft in een interview aangegeven dat het gratis gebruikers ook advertenties laat overslaan. Dit gebeurt nu alleen nog in een test met gebruikers in Australië. Uiteindelijk moet het voor alle gratis gebruikers mogelijk worden advertenties over te slaan.

Advertenties overslaan in Spotify-app

Sinds vorige maand hebben gebruikers in Australië toegang tot de Active Media-functie. Met deze functie is het mogelijk advertenties over te slaan; welke je maar wil en wanneer je maar wil. Dat geldt voor alle gratis gebruikers in het land down under. Je hebt hier geen malafide apps voor nodig en hoeft dus ook geen rare handeling te verrichten om dit voor elkaar te krijgen. Het doel van Spotify is dat iedereen straks alle advertenties kan overslaan, maar onduidelijk is nog wanneer deze functie naar alle gratis gebruikers gaat komen.

Het idee achter Active Media, zo stelt Spotify in een interview met Ad Age, is dat gebruikers straks alleen nog luisteren of kijken naar advertenties die hen daadwerkelijk interesseren. En dat kan mogelijk meer geld in het laatje brengen, aangezien adverteerders meer willen betalen voor reclame die daadwerkelijk bekeken wordt. Echter, dit kan er tevens voor zorgen dat mensen minder geneigd zijn voor het Premium-abonnement te kiezen, aangezien het verwijderen van advertenties daar nog steeds de belangrijkste reden voor is.


EDITORS' CHOICE