NIEUWSDenon

Denon CEOL N10 nieuwe generatie netwerkmuzieksystemen

Rob Nijman | 02 augustus 2018 | Fotografie Fabrikant | Denon

Denon heeft het eerder aangekondigde eerste model in een nieuwe generatie lifestyle netwerkmuzieksysteem nu officieel uitgebracht: de Denon CEOL N10 Hi-Fi-ontvanger met cd-speler. Deze nieuwe CEOL N10 bouwt voort op de vorige vier CEOL- systemen, met toegevoegde spraakcompatibiliteit voor Amazon Alexa (nog niet in alle landen beschikbaar) en HEOS-technologie voor multiroom streaming.

De complete N10 biedt de muziekstreamer een stevig aantal opties: streamen van NAS (Network Attached Storage), computers, mobiele apparaten die zijn verbonden met het internet, via Wi-Fi, Ethernet, AirPlay 2, Bluetooth en een usb-ingang. De CEOL ondersteunt daarnaast diverse streamingdiensten, zoals Spotify en Tidal, plus internetradio en FM/AM-radio. Tot slot is er voorzien in een loopwerk voor fysieke media (lees: de geliefde compact disc).

De volledig digitale versterker van het alles-in-één systeem is nieuw ontworpen en bevat ingebouwde digitale EQ-verwerking, afgestemd op de weergavekwaliteit van het Denon SC-N10 tweeweg luidsprekersysteem. Voor die audioprestaties beschikt het apparaat over een hoogwaardige woofer van 12cm/mid-range driver en een tweeter van 3cm met hoge definitie plus een crossovernetwerk met geselecteerde componenten.

De cd-speler van de CEOL N10 kan met WMA of MP3 aan de slag, er is een AM/FM-tuner en een usb-poort en er zijn aansluitmogelijkheiden voor Bluetooth, WiFi, AirPlay 2 en HEOS-netwerk. Er zijn twee optische ingangen en het systeem is tv-vriendelijk met ingangssensoren voor de optische ingangen voor automatische inschakeling wanneer tv wordt ingeschakeld en Infrarood (IR)-leerfunctie voor de tv-afstandsbediening.

Daarnaast is er dus Amazon Alexa spraakcompatibiliteit, maar dat is afhankelijkheid van de beschikbaarheid in het land. Voor de Benelux betekent dat vooralsnog alleen via een omweg, en alleen Engelstalig, omdat het officieel nog niet beschikbaar is. Wil je er wel mee aan de slag, lees dan deze slimme tips

De CEOL N10 heeft een adviesprijs van 599 euro en is verkrijgbaar vanaf medio augustus 2018 via erkende Denon-dealers. Ga voor meer informatie naar www.denon.com

MERK

EDITORS' CHOICE