NIEUWSDirac

Dirac Live stapt in streaming markt dankzij miniDSP SHD-Series

Dirac heeft via de producten van miniDSP zijn intrede in de wereld van streaming audio aangekondigd. Het Zweedse merk dat bekend is van digitale geluidscorrectie introduceert binnen het Dirac Live-platform van miniDSP de Streaming HD (SHD)-series stereo processor met signaalverwerking, netwerk streaming en digitale roomcorrectie in één apparaat. 

De SHD series is een aanvulling op het bestaande portfolio van Dirac Live-gebaseerde miniDSP producten waarin miniDSP's kennis op het gebied van digitale signaalverwerking en Dirac's skills op het vlak van audio-optimalisatie en room correction worden gecombineerd.

"Er zijn er in deze industrie niet zoveel zo gepassioneerd over audio als het team van miniDSP, waardoor onze jarenlange samenwerking zoveel bijzondere resultaten heeft opgeleverd", aldus Niklas Thorin, general manager van 'High Performance' bij Dirac. "De Streaming HD-series is daarom het ideale product om Dirac Live in de markt voor streaming audio te introduceren, omdat het de volledige potentie van onze room correction ontsluit."

De miniDSP SHD-series biedt een sterke stereo processor met onder meer 32bit converters, quad core ARM streamer, multichannel USB audio, Volumio network audio support. Er verschijnen twee uitvoeringen op de markt: een SHD full rack unit, een analoge en digitale alles-in-één krachtpatser, en de SHD Studio, een compactere en volledig digitale oplossing met een lager prijskaartje voor wie al een goede DAC heeft staan. De SHD Studio is wel namelijk wel voorzien van het beste van zijn grotere broer, maar zonder het analoge component. 

Beide versies worden uitgebracht met een Volumio network audio music player om de muziek te bedienen via smartphone, tablet of app op een desktop. Adviesprijzen zijn op het moment nog niet bekend. 

Kijk voor meer informatie over Dirac Live miniDSP Streaming HD-Series op de website van Dirac. Wil je meer weten over de Dirac software, lees dan het uitgebreide achtergrondartikel dat eerder op HiFi.nl verscheen.

EDITORS' CHOICE