NIEUWSDual

Dual CS 526: halfautomatische draaitafel met riemaandrijving

De Duitse draaitafelbouwer Dual heeft een nieuwe halfautomatische draaitafel uitgebracht met riemaandrijving. De arm wordt aan het einde van de plaat opgetild zodat naald en plaat niet onnodig slijten. Een arm van Dual en een element van Ortofon worden in de fabriek gemonteerd en meegeleverd. De gebruiker kan zo ongeveer meteen beginnen met luisteren.

Dual CS 526: halfautomaat met arm en element

Het in Duitsland gevestigde Dual heeft de CS 526 uitgebracht, een halfautomatische draaitafel die de drempel om vinyl te draaien laag zou moeten leggen. Een arm van Dual is bij levering al gemonteerd, evenals een mm-element van Ortofon type OM 10 en een stofkap van acryl.

Het massieve houten chassis is afgekeken van de duurdere CS 550. De CS 526 is echter zwart. Het chassis heeft een trillingdempende console van 28 millimeter dik. De afmetingen van de CS 526 zijn 440 x 370 x 112 millimeter, inclusief de stofkap, en hij weegt 6,7 kilogram. Het draaiplateau is gemaakt van aluminium met daarop een antistatische vilten mat.

De arm, afkomstig van het model CS 505-4, heeft een cardanlager en een massaloze krachtinstelling. De naalddruk wordt geregeld door een torsieveer. De headshell is gemaakt van glasvezelcomposiet en heeft een 1/2-inch systeemaansluiting. Dwarskrachtcompensatie (anti-skating) kan natuurlijk ook worden aangepast. Het draaiplateau wordt aangedreven met een  riem, die verborgen is onder het draaiplateau. De geplaatste DC-motor, heeft een elektronische snelheidsregeling De motorunit en lagers zijn dezelfde als in de Dual CS 550. Aan het eind van de plaat wordt de arm opgetild.

De Dual CS 526 is dus min of meer een compleet pakket. Na aansluiting op een phono-versterker of versterker met phono-ingang voor mm-elementen kan het luisteren beginnen.

Dual CS 526: prijs en beschikbaarheid

De CS 526 is uitsluitend leverbaar in zwarte uitvoering en wisselt voor net geen 1.000 euro van eigenaar.

 

 

 

 

 

 EDITORS' CHOICE