NIEUWS

Metaxas toont producten en krijgt K-Design Award

Audiobedrijf Metaxas bouwt aparte producten met een aparte vormgeving. Eerder schreven wij over de nieuwe analoge spoelenrecorder en de draaitafel van Metaxas. Inmiddels zijn meer gegevens en foto’s vrijgekomen en Metaxas heeft laten weten de K-Design Award toegekend te hebben gekregen. 

Metaxas & Sins GQT: nieuwe high-end analoge spoelenrecorder

Begin dit jaar schreven wij reeds over de GQT, de nieuwe analoge spoelenrecorder van Metaxas. Het bedrijf heeft de spoelenrecorder tijdens de High End Show in München in de maand mei van dit jaar aan het publiek getoond en als we de nieuwste foto’s bekijken, kunnen we constateren dat de ontwikkeling van de nieuwe analoge spoelenrecorder gestaag vordert.

Voor het overige heeft Metaxas geen nieuwe informatie over de te lanceren spoelenrecorder vrijgegeven. Wij verwijzen dan ook naar ons eerdere artikel over de spoelenrecorder van Metaxas. Wanneer de levering kan beginnen en voor welke prijs dat zal zijn, is nog niet bekend.

Metaxas & Sins Phonographic Perambulator No.1: draaitafel met uitgesproken design

Ook over de nieuwe draaitafel van Metaxas hebben wij eerder geschreven, maar op dat moment waren er nog geen gegevens over de arm van de draaitafel. Metaxas heeft inmiddels gegevens en foto's van de arm vrijgegeven.

Metaxas heeft de arm van de draaitafel Titanium Combulator Tonearm genoemd. De nieuwe arm is gemaakt van titanium. De assen van de arm, die draaien in lagers van saffier, zijn ook gemaakt van titanium. De armbuis is naar keuze 10, 12 of 14 inch lang, zonder verhoging van de kostprijs. Metaxas heeft voor een ruim afstellingbereik gezorgd, zodat de gebruiker een grote verscheidenheid aan elementen kan plaatsen. Prijzen en leveringsinformatie is nog niet beschikbaar.

Metaxas & Sins: The Sirens

De naam Siren verwijst naar de sirenen in de Odyssea van de Griekse dichter Homerus. De Sirens zijn drieweg monitorluidsprekers die gemaakt zijn van cnc-gefreesd aluminium en voorzien zijn van keramische drivers van het Duitse Accuton. De vorm is in elk geval zeer apart te noemen. Staande golven zullen geen kans krijgen in deze kasten.

Metaxas & Sins: toekenning K-Design Award

De apart vormgegeven apparaten van Metaxas hebben de aandacht getrokken van de organisatie achter de K-Design Awards. De K-Design Awards zijn Chinese prijzen die op 24 augustus 2018 in Shanghai zullen worden uitgereikt. Meer weten over de K-Design-Awards? Kijk dan op de website van de K-Design Awards.

 EDITORS' CHOICE