NIEUWS

Metaxas neemt spoelenrecorder, draaitafel en luidsprekers mee naar HEM

Audiobedrijf Metaxas heeft eerder aangekondigd bezig te zijn met de ontwikkeling van een nieuwe analoge spoelenrecorder. De nieuwe machine zal voor het eerst aan het publiek worden getoond tijdens de High End Show in München die in de maand mei zal plaatsvinden. Metaxas heeft aangekondigd om tevens een nieuwe draaitafel en een set nieuwe luidsprekers aan het publiek te zullen tonen.

Metaxas & Sins GQT: nieuwe high-end analoge spoelenrecorder

Begin dit jaar schreven wij reeds over de GQT, de nieuwe analoge spoelenrecorder van Metaxas. Het bedrijf heeft bevestigd dat de spoelenrecorder tijdens de High End Show in München in de maand mei van dit jaar aan het publiek zal worden getoond.

Voor het overige heeft Metaxas geen nieuwe informatie over de te lanceren spoelenrecorder vrijgegeven. Wij verwijzen dan ook naar ons eerdere artikel over de spoelenrecorder van Metaxas.

Metaxas & Sins Phonographic Perambulator No.1: draaitafel met uitgesproken design

Metaxas heeft ook een draaitafel aangekondigd met naam Phonographic Perambulator No.1. Volgens Metaxas is de vorm van de draaitafel volledig functioneel. Vanwege de ronde en organische vormen worden resonanties en andere ongewenste trillingen veel beter gedempt dan in een chassis met een rechthoekige vorm. De golvende vorm van de draaitafel is niet alleen apart om te zien, maar deze vorm heeft ook een akoestische functie, aldus Metaxas.

Het chassis van de draaitafel is CNC gefreesd uit een blok 6061-aluminium of titanium van luchtvaartkwaliteit. Het aluminium draaiplateau wordt gemaakt met een draaibank en is ook voorzien van een golfpatroon. Op het draaiplateau ligt een dikke mat van acryl die precies aansluit op het onderliggende draaiplateau.

Aandrijving geschiedt met een riem. De motor is van het type Swiss Maxon en volgens Metaxas wordt deze motor ook gebruikt door concurrerende draaitafelbouwers die het vijf tot tienvoudige voor hun draaitafel vragen. De motor zorgt voor een absoluut stabiele omloop van het draaiplateau.

Metaxas is nog bezig met het ontwikkelen van een passende arm. De armlagers zullen van een nog nader te bepalen steensoort worden gemaakt, mogelijk saffier, maar het zou ook nog iets anders kunnen worden.

Metaxas & Sins Diva: luidsprekers gefreesd uit een blok aluminium

Metaxas heeft ook aangekondigd om luidsprekers mee te nemen met de naam Diva. De Diva is volgens Metaxas een simpeler versie van de Sirens met stands van het model Styx of eventueel (duurdere) eigen stands. Ook de Diva is gemaakt van CNC gefreesd aluminium. Metaxas heeft voor het overige nog geen gegevens over de nieuwe luidspreker gegeven.

Uiteraard mag iedereen voor zichzelf uitmaken of hij/zij de apparaten van Metaxas mooi vindt of niet. Het ontwerp van de apparaten is in elk geval zeer apart en geen van de apparaten lijkt op een concurrerend apparaat. Metaxas lijkt volledig zijn eigen weg te gaan, zowel met het uiterlijk als met de technische keuzes bij het ontwerp van zijn producten.

Metaxas & Sins: prijs en leveringsinformatie

Er is nog geen informatie gegeven over de definitieve specificaties, de leveringspakketten en de prijzen van de nieuwe producten. Als wij meer weten, zullen wij dit nieuwsbericht bijwerken.


EDITORS' CHOICE