NIEUWSSME

SME Synergy: complete draaitafel met arm, element en phono-trap

De Britse draaitafelbouwer SME heeft een nieuwe geïntegreerde draaitafel genaamd Synergy aangekondigd. Wat is een geïntegreerde draaitafel? Volgens SME is een geïntegreerde draaitafel een complete draaitafel die is voorzien van arm, element en phono-versterker en waarbij synergie wordt bereikt door het op elkaar afstemmen van de gebruikte componenten en onderdelen. Niet voor niets heet de nieuwe draaitafel dan ook Synergy.

SME Synergy: complete draaitafel die klaar is om aan te sluiten

Het Britse bedrijf SME bestaat sinds 1946 en houdt zich onder andere bezig met de bouw van draaitafels en armen. De nieuwe Synergy is de eerste draaitafel die compleet en aansluitklaar wordt geleverd. SME spreekt over een geïntegreerde draaitafel. De gebruiker zou zich nauwelijks hoeven te bekommeren om afstelling en configuratie van de Synergy.

De nieuwe Synergy is voorzien van een arm, element en phono-versterker. De arm van de Synergy is gebaseerd op het Series IV-model van SME. SME bouwt zelf geen elementen en phono-versterkers en heeft dan ook techniek en onderdelen van andere bedrijven ingekocht en verwerkt in de Synergy. Het element is afkomstig van het Deense Ortofon en SME heeft gekozen voor montage van de MC Windfield Ti cartridge van Ortofon. De ingebouwde phono-versterker, die speciaal is afgestemd op de overige componenten, is afkomstig van het Zwitserse Nagra. Alle interne bekabeling is van zilver en komt van het Nederlandse Crystal Cable.

De Synergy is gebouwd met de modernste technieken en inzichten. Het chassis is gemaakt van CNC-gefreesd aluminiun. De voeding en regelelektronica bevindt zich in een aparte behuizing, die ook is gemaakt van CNC-gefreesd aluminium. Het draaiplateau weegt 4,6 kilogram. De omloop van de borstelloze motor wordt elektronisch bewaakt. De gebruiker kan kiezen uit 33, 45 of 78 rondjes per minuut. Volgens SME is de Synergy een zeer hoogwaardige draaitafel die tevens makkelijk is in gebruik.

SME Synergy: prijs en leveringsinformatie

De SME Synergy zal leverbaar zijn vanaf september 2018. We hebben nog geen Nederlandse prijsinformatie, maar in Groot-Brittannië zal de SME Synergy straks voor net geen 15.000 Britse ponden van eigenaar wisselen.

EDITORS' CHOICE