NIEUWSBeyerdynamic

Beyerdynamic Amiron Wireless op High End Munchen 2018

Kan tonale perfectie verder worden verbeterd? Beyerdynamic vindt van wel, en lanceert behalve een nieuwe draadloze hoofdtelefoon ook een begeleidende app om daar het beste uit te halen.

Hoewel de 2018-editie van High End München pas over een weekje aftrapt (donderdag 10 tot en met zondag 13 mei), komen de eerste nieuwtjes langzaam maar zeker binnen en verwachten we ook na de beurs onze handen nog wel even vol te hebben. Meimaand Münchenmaand dus! 

Beyerdynamic is één van die merken die niet tot Hemelvaart kan wachten, en daarom vandaag alvast een nieuwe hoofdtelefoon presenteert: de Amiron Wireless. Het menselijk oor verschilt van persoon tot persoon en verandert in de loop van je leven enorm - zo luidt de inleiding. Daarom heeft Beyerdynamic zijn draadloze hoofdtelefoons samen met de Duitse experts van Mimi Hearing Technologies in Berlijn ontworpen. Het gemeenschappelijk doel is een koptelefoon die zich perfect aanpast aan het individuele gehoor van de drager, zoals een op maat gemaakt pak. Het motto van het nieuwe model en de naam van de bijbehorende app is daarom MIY, make it yours.

Beyerdynamic Amiron Wireless

De draadloze Amiron van Beyerdynamic moet de audiofiele drie-eenheid van het merk compleet maken: na de draadloze on-ear Aventho (nu ook bekabeld) en de Xelento draadloze in-ears biedt Beyerdynamic met de Amiron een hoogwaardige over-ear Bluetooth-oplossing. Net als de eerder verschenen ontwerpen voorzien van Tesla-technologie voor de audioprestaties en geschikt voor zowel aptX HD als Apple AAC. Als de Amiron aangesloten is via de kabel, ondersteunt het model ook native hi-res.

Beyerdynamic MIY - Make It Yours

De MIY-app voor smartphones en tablets met iOS of Android maakt het mogelijk om op basis van een gehoortest een individueel gehoorprofiel te maken om het geluid van de draadloze Amironop het hoorvermogen van de drager af te stemmen. Dat profiel wordt op de hoofdtelefoon opgeslagen, zodat je ongeacht je Bluetooth-audiobron dezelfde geoptimaliseerde geluidservaring beleeft. 

Beschikbaar: medio mei, € 699.


EDITORS' CHOICE