NIEUWSBeyerdynamic

Beyerdynamic introduceert draadloze versie Xelento in-ears

Het Duitse Beyerdynamic zal volgende week tijdens de High End Show in München een draadloze versie van zijn Xelento in-ears hoofdtelefoon introduceren. Volgens Beyerdynamic is de Xelento Wireless de eerste draadloze in-ears hoofdtelefoon voor audiofielen. De verkoop start in juli voor een prijs van 1.199 euro.

Beyerdynamic Xelento

De Xelento Wireless is feitelijk een draadloze uitvoering van de 200 euro goedkopere Xelento. Pasvorm, behuizing en drivers zijn hetzelfde gebleven. De Wireless krijgt signaal via bluetooth en ondersteunt aptX HD, maar ook aptX en AAC. Aan het einde van de kabel is een cilindervormige behuizing bevestigd met daarin de accu en de elektronica. De kabel lijkt wat kort, maar de cilinder is voorzien van een clip ter bevestiging aan de kleding van de gebruiker.

De accu zou voor ruim vijf uur luisterplezier moeten zorgen. Mocht de accu voortijdig leeg zijn, kan de Xelento Wireless voorzien worden van een kabel met 3,5 millimeter jackplug. Overigens, aangesloten via een kabel is het frequentiebereik hoger dan via bluetooth. Wie geïnteresseerd is kan volgende week de stand van Beyerdynamic op High End München bezoeken (Hal 4, Stand V02/W03).

Specificaties Xelento Wireless

Drivers: dynamisch, Tesla

Frequentiebereik: 8 – 48.000 Hz (via kabel)

Impedantie: 16 ohm

Gevoeligheid: 110 dB (1mW / 500Hz)

T.H.D.: kleiner dan 0,2 %

Codecs: aptX HD, aptX, AAC, SBC

Bitrate: 48 kHz / 24 bit


EDITORS' CHOICE