NIEUWSBeyerdynamic

Beyerdynamic presenteert bekabelde Aventho

Het Duitse Beyerdynamic heeft een bekabelde versie aangekondigd van de eerder uitgebrachte Aventho Wireless. De nieuwe Aventho is ontdaan van elektronica en accu en dient dan ook met een kabel met het afspeelapparaat te worden verbonden. Is hij voor thuis of voor onderweg? Dat mag de gebruiker zelf bepalen. Er zit in elk geval een afstandbediening en microfoon in het afneembare snoer verwerkt. 

Beyerdynamic Aventho: hoofdtelefoon met kabel voorzien van afstandbediening

Het Duitse Beyerdynamic heeft op de afgelopen IFA in het najaar van 2017 in Berlijn de Aventho Wireless aan het publiek laten zien. Zoals de naam van deze hoofdtelefoon al verraadt, is de Aventho Wireless een bluetooth-hoofdtelefoon met een accu. Voor wie geen prijs stelt op draadloze techniek is er binnenkort de bekabelde versie van de Aventho. De nieuwe Aventho is ook zeer geschikt voor mobiel gebruik want een afstandbediening met microfoon zijn verwerkt in het snoer.

De Aventho is een gesloten on-ear model. De oorkussens en hoofdband zijn bekleed met naar keuze bruin of zwart synthetisch leer. De hoofdband en de verbindingstukken met de oorschelpen zijn gemaakt van metaal en zijn extreem robuust en duurzaam volgens Beyerdynamic. De kabel, die een lengte heeft van 1,2 meter en is voorzien van een 4-pins miini-jackplug, is afneembaar en dus makkelijk te vervangen.

De drivers van de Aventho zijn gebaseerd op de Tesla-technologie van Beyerdynamic en hebben een frequentiebereik van 10 Hz tot 40 kHz. Hiermee voldoet de Aventho aan de normen voor weergave van hi-res muziek. De ringmagneten van neodymium zorgen voor een hoog rendement en een nauwkeurige en heldere weergave, aldus Beyerdynamic. Met een impedantie van 32 Ohm zou aansturing geen uitdaging moeten zijn.

De Aventho kan natuurlijk met een groot aantal mobiele apparaten waaronder muziekspelers en DA-converter worden gecombineerd. Volgens Beyerdynamic is de Impacto Universal, een lichte draagbare DA-converter, de ideale partner voor de Aventho.

Beyerdynamic Aventho: prijs en leveringsinformatie

De nieuwe Aventho zal op de komende High End audiobeurs in München aan het publiek worden voorgesteld. Eind mei of begin juni zal hij te koop zijn voor een prijs van 330 euro.

 

 

 

 

 EDITORS' CHOICE