NIEUWSPhilips

Onzekere toekomst Philips Audio na faillissementsaanvraag Gibson

Muziekbedrijf Gibson heeft deze week het faillissement aangevraagd, waardoor de toekomst voor de audioproducten van Philips - Bluetooth speakers, wekkers, dockings en portables, met name hoofdtelefoons - erg onzeker wordt. Gitaarfabrikant Gibson nam Philips Audio enkele jaren geleden over.

Gibson betaalde in 2014 135 miljoen dollar voor het Philips-merk om een bredere markt voor consumentenelektronica te bereiken. De audio- en home entertainment divisie van Philips werd daarbij voortgezet als Gibson Innovations. 

De aanvraag voor faillissement wil niet zeggen dat Gibson moet opdoeken. Er is reeds een plan voor reorganisatie onderhandeld, waardoor het bedrijf actief kan blijven. Gibson heeft een stevige schuld, waar inmiddels een lening voor verstrekt is. Maar het Amerikaanse bedrijf wil zich in de toekomst uitsluitend richten op de productie van muziekinstrumenten, zo meldt e52.nl op de website.

“We hebben niet-kernmerken verkocht, de winstgevendheid daarmee verhoogd en de behoefte aan werkkapitaal verlaagd. Met de beslissing om ons te heroriënteren op onze kernactiviteiten, Musical Instruments, in combinatie met de aanzienlijke steun van onze aandeelhouders, geloven we dat de stabiliteit en financiële gezondheid van het bedrijf op lange termijn zal worden gewaarborgd”, zei Henry Juszkiewicz, CEO van Gibson Brands in een verklaring over de formele faillissementsaanvraag.

Het nieuws komt voor velen als een complete verrassing. Gibson Innovations maakte onder de naam Philips diverse audioproducten en is met name succesvol op het vlak van hoofdtelefoons. Philips Audio stond ooit aan de basis van onder meer de cd en het cassettebandje.

In Eindhoven werken 90 mensen voor het bedrijf. Het is niet duidelijk wat de volgende stap voor hen wordt.

MERK

EDITORS' CHOICE