NIEUWSRuark Audio

Ruark toont draadloze luidspreker genaamd MRx

Het Engelse Ruark heeft een nieuwe draadloze luidspreker aangekondigd genaamd MRx. De nieuwe MRx is de eerste luidspreker die verbinding kan maken met andere apparaten van Ruark, zodat eenvoudig multi-room weergave gerealiseerd kan worden. Vanaf volgende maand zal de nieuwe MRx van Ruark geleverd kunnen worden. De koper kan kiezen uit een witte of walnoothouten uitvoering.

Ruark MRx: eerste draadloze multi-room luidspreker van Ruark

Het Engels Ruark bouwt voornamelijk tafelradio’s maar heeft ook een alles-in-één apparaat genaamd R7 Mk3. De nieuwe MRx kan los gebruikt worden, maar Ruark prijst de MRx aan als maatje voor de R2 Mk3 en de R7 Mk3. De gebruiker kan eenvoudig een multi-room systeem opzetten met de nieuwe MRx.

De MRx kan alle gangbare streamingdiensten zoals Spotify, Deezer, Tidal en Amazon Music verwerken. Ook kan verbinding gemaakt worden via bluetooth aptX om muziek van een smartphone of tablet te spelen. De gebruiker kan ook muziek van zijn netwerkschijf afspelen. Internetradio? Dat zit er natuurlijk ook op. De gebruiker kan wifi gebruiken, maar de MRx heeft ook een LAN-aansluiting en Ruark stelt dat de LAN-aansluiting de voorkeur verdient.

Ruark stelt dat speciaal voor de MRx nieuwe drivers zijn ontwikkeld met een sterke neodymium magneet. De MRx heeft twee drivers aan boord die worden aangereven door een versterker die werkt in klasse AB. De drivers zijn in een basreflex behuizing geplaatst.

Met een ronde knop op de MRx kan het volume worden geregeld en kan een bron worden gekozen. Verdere configuratie en bediening worden gedaan met een app genaamd Link die zowel op iOS als Android kan worden geïnstalleerd.

De MRx heeft overigens geen accu aan boord. Hij is bedoeld voor gebruik in huis en niet voor onderweg of op het strand.

Ruark MRx: prijs en leveringsinformatie

De MRx zal naar waarschijnlijkheid medio mei 2018 in de winkel liggen. Voor een bedrag van net geen 500 euro zal hij straks over de toonbank gaan.

EDITORS' CHOICE