NIEUWSElipson

Elipson presenteert met de In-Ear No.1 zijn eerste hoofdtelefoon

Het Franse Elipson is vooral bekend vanwege zijn apart vormgegeven luidsprekers. Het bedrijf heeft besloten om ook mee te willen doen op de markt van draagbare audioproducten. De nieuwe In-Ear No.1 is de eerste draadloze hoofdtelefoon van Elipson. Elipson heeft aangekondigd dat later meer draagbare producten zullen volgen.

Elipson In-Ear No.1: draadloze bluetooth-hoofdtelefoon

Het Franse Elipson bouwt voornamelijk luidsprekers en heeft in het verleden opzienbarende luidsprekers gebouwd. De Elipson BS50 is bijvoorbeeld enig en uniek in zijn soort. Het bedrijf bouwt ook meer traditionele rechthoekige luidsprekers, zoals de Prestige Facet 6BT en Facet 14BT die onlangs zijn uitgebracht.

Elipson heeft kennelijk besloten om ook een graantje mee te willen pikken van de markt voor draagbare audio en heeft een nieuwe productlijn genaamd Nomad op de rails gezet. De nieuwe In-Ear No.1 is de eerste hoofdetelefoon van Elipson en het is meteen een draadloos model dat verbinding maakt via bluetooth, versie 4.1 met ondersteuning van aptX.

Het ontwerp van de nieuwe In-Ear No.1 is van de hand van ontwerper Jean-Yves Le Porcher. In circa anderhalf uur is de accu voor genoeg voor zes uur muziekplezier. Eventueel kan verbinding gemaakt worden met twee smartphones tegelijk. De in het snoer verwerkte afstandbediening is voorzien van een microfoon zodat telefoongesprekken eenvoudig kunnen worden gevoerd. Zowel iOS als Android worden ondersteund.

De behuizing van de In-Ear No.1 is gemaakt van aluminium. Elipson levert verschillende pasvormen mee. De kabel is plat en gemaakt van weerbestendig rubber. De drivers hebben een diameter van 11,5 millimeter. De oordoppen zijn voorzien van magneten zodat ze makkelijk tegen elkaar opgeborgen kunnen worden. De In-Ear No.1 heeft een IP4-classificatie en is dan ook bestand tegen stof, zweet en water.

Het frequentiebereik van de In-Ear No.1 loopt van 20 Hz tot 20 kHz. De gevoeligheid is 103 dB.

Elipson In-Ear No.1: prijs en leveringsinformatie

Elipson levert de In-Ear No.1 in een metalen doosje met drie maten siliconen oordoppen. De prijs is 99 euro.

 

 

 

 

 


EDITORS' CHOICE