NIEUWSElipson

Elipson Prestige Facet 6BT en Facet 14BT: nieuwe draadloze luidsprekers

De Franse luidsprekerbouwer Elipson heeft een tweetal nieuwe draadloze luidsprekers aangekondigd. De Facet 14BT is een 2,5-weg vloerstaander en de Prestige Facet 6BT is een tweeweg monitorluidspreker. Beide modellen zullen officieel worden onthuld op de komende Bristol Sound and Vision Show in Groot-Brittannië, in de plaats Bristol.

Elipson Prestige Facet 6BT en Facet 14BT: Chromecast wordt meegeleverd

Het kleinste model is de tweeweg monitorluidspreker Prestige Facet 6BT die twee klasse D-versterkers aan boord heeft van ieder 70 Watt. Vloerstaander 14BT beschikt over twee versterkers van 150 Watt. Beide luidsprekers zijn basreflex-systemen. Beide luidsprekers waren al eerder in passieve uitvoering leverbaar. De vraag naar actieve systemen heeft Elipson doen besluiten om ook een actieve versie uit te brengen.

Draadloos muzieksignaal komt binnen via bluetooth (aptX) waarmee 24-bits/48kHz-audiobestanden met hoge resolutie kunnen worden afgespeeld. Chromecast-functionaliteit, waarmee muziek via een wifi-netwerk gestreamd kan worden met een maximale resolutie van 24bit/96kHz, is niet ingebouwd, maar wel (indirect) aanwezig. Elipson levert een Chromecast Audio-dongle mee die wordt verbonden met de 3,5 mm-ingang van de luidspreker. Dit is minder handig dan een ingebouwde Chromecast-ontvanger en het kost ook meteen een aansluiting.

Bronnen kunnen ook met een kabeltje worden aangesloten. Naast de 3,5 mm-ingang (jackplug) is voorzien in een cinch-lijnniveau- en een phono-ingang, en een digitale optische aansluiting zodat een reeks bronnen op de luidsprekers kan worden aangesloten. Er is ook een subwoofer-uitgang voor wie meer laag zou willen hebben. Een IR-afstandbediening wordt meegeleverd. De frontjes zijn afneembaar.

Het kleinste model heeft een frequentiebereik van 57 Hz tot 25 kHz. Het grote model begint wat lager en pakt op bij 38 Hz.

Elipson Prestige Facet 6BT en Facet 14BT: prijzen en leveringsinformatie

De Prestige Facet 6BT en Facet 14BT luidsprekers worden onthuld tijdens de Bristol Sound and Vision Show en zullen verkrijgbaar zijn in zwarte, witte of walnoothouten uitvoering.

Elipson Prestige Facet 6BT:  590 euro per paar

Elipson Facet 14BT:  1.290 euro per paar

EDITORS' CHOICE