Mid ANC: Marshall’s eerste bt-hoofdtelefoon met noise-cancelling

Het Amerikaanse Marshall heeft zijn eerste draadloze hoofdtelefoon uitgebracht die voorzien is van noise-cancelling techniek. De draadloze verbinding wordt gemaakt met bluetooth en ondersteuning van aptX. De accu heeft een capaciteit voor circa twintig uur muziekplezier.

Marshall Mid ANC: draadloze hoofdtelefoon met noise cancelling

Het Amerikaanse Marshall is vooral bekend van zijn gitaarversterkers, maar het merk maakt ook steeds meer consumentenelektronica. Onlangs schreven wij nog over de nieuwste draadloze luidsprekers van Marshall. Marshall bouwt ook al een tijdje hoofdtelefoons en de nieuwe Mid ANC is niet het eerste draadloze model, maar wel het eerste model met noise-cancelling techniek aan boord.

De nieuwe hoofdtelefoon is voorzien van vier microfoons die continu het omgevingsgeluid meten en blokkeren. De drivers hebben een membraan van 40 millimeter en die zou volgens Marshall een robuust geluid moeten geven met precies de juiste hoeveelheid lage tonen.

De hoofdtelefoon is opvouwbaar en voorzien van metalen scharnieren. De hoofdband is bekleed met microvezeldoek. Als alleen bluetooth of alleen noise-cancelling zijn ingeschakeld, gaat de accu circa dertig uur mee. Als bluetooth en noise-cancelling beiden zijn ingeschakeld gaat de accu ongeveer twintig uur mee. Marshall levert een kabel mee zodat de hoofdtelefoon ook gebruikt kan worden als de accu leeg is.

Een leuke en sociale functie is de jackplug-ingang op de Mid ANC. De Mid ANC kan daarmee een andere hoofdtelefoon met een kabel van analoog muzieksignaal voorzien. Dat kan handig zijn als je naast elkaar in de trein of het vliegtuig zit.

De impedantie van de hoofdtelefoon is 32 Ohm. Het frequentiebereik loopt van 20 Hz tot 20 kHz.

Voor sommige muziekliefhebbers zijn hoofdtelefoons geen bijzaak maar hoofdzaak. Producenten en klanten hebben elkaar weer uitgebreid ontmoet op de afgelopen CanJam in Singapore. Wij zullen binnenkort een verslag publiceren over de deze beurs die hoofdtelefoons tot hoofdzaak heeft verklaard.

Marshall Mid ANC: prijs en leveringsinformatie

De Mid ANC is leverbaar in het zwart. De koper krijgt een usb-kabel (micro), een audiokabel met een jackplug van 3,5 millimeter en een opbergetui meegeleverd. De Mid ANC gaat voor 269 euro over de toonbank.


EDITORS' CHOICE