NIEUWS

Marshall brengt zijn eerste reeks wifi-luidsprekers op de markt

Sinan Kökbugur | 21 februari 2018 | Fotografie Fabrikant

Het Amerikaanse Marshall is met name bekend van zijn buizengitaarversterkers. Het bedrijf heeft een reeks wifi-luidsprekers aangekondigd die wel een beetje lijken op de versterkers die doorgaans op het podium van een rockband staan. Nee, de nieuwe wifi-luidsprekers hebben geen buizen aan boord. Ze zijn wel geschikt voor multi-room gebruik.

Marshall Multiroom systeem met drie varianten

Het Amerikaanse Marshall is een sterk merk en dan met name in de pro-audio wereld. Zo ongeveer iedere rockartiest gebruikt één of meer Marshall-versterkers om zijn gitaar op aan te sluiten. Het is geen vreemde zet om de kracht van het merk te gebruiken om andere producten dan gitaarversterkers op de markt te zetten.

De nieuwe draadloze luidsprekers van Marshall lijken een beetje op miniatuurversies van de modellen die bij rockbands op het podium staan. Buizen zijn echter weggelaten en hebben plaats gemaakt voor draadloze verbindingstechniek en klasse D-versterkers. Met de draadloze Marshall Multiroom luidsprekers luistert de gebruiker draadloos en zonder onderbreking naar dezelfde muziek wanneer hij van de ene kamer naar de andere gaat. Multi-room gebruik is niet verplicht. Er kan ook een afspeellijst voor iedere individuele ruimte worden gemaakt. De mogelijkheden zijn eindeloos om het live-gevoel naar huis te brengen, aldus Marshall.

De Marshall Multiroom luidsprekers verbinden kan makkelijk en op zes verschillende manieren. Verbinding kan draadloos via de ingebouwde functies van Chromecast, Spotify Connect, AirPlay, Bluetooth of wifi. Een draaitafel of smartphone kan ook worden aangesloten via de cinch-ingang of de jackplug-aansluiting van 3,5 millimeter. Toegang tot de wereld van muziek is nog nooit zo eenvoudig geweest volgens Marhsall.

Een gebruiker kan met één luidspreker beginnen en later uitbreiden voor multi-room gebruik. Er zijn zeven voorkeurinstellingen voor favorieten. Met deze zeven direct beschikbare presets geeft de luidspreker onmiddellijk toegang tot artiesten, albums en afspeellijsten op Spotify of online radiozenders. Kiezen van presets gaat met de analoge draaiknoppen.

Marshall kan terugvallen op vijftig jaar ervaring om met het draadloze multiroom systeem het unieke “live”-gevoel te geven. Met de Marshall Multiroom app wordt de luidsprekers geconfigureerd en bediend.

Marshall heeft drie modellen uitgebracht.

Marshall Acton Multiroom

De Acton is misschien niet de grootste, maar zijn geluid is zeker de moeite waard, volgens Marshall. Hij produceert een uitgebalanceerde en krachtige luisterervaring, maar past tegelijkertijd op de kleinste kasten. Bij uitstek dus geschikt voor kleinere ruimtes.

Een klasse D-versterker van 30 Watt drijft de woofer aan. Twee klasse D-versterkers van ieder 10 Watt drijven ieder een tweeter aan. Het frequentiebereik loopt van 52 Hz tot 20 kHz.

Marshall Stanmore Multiroom

De Stanmore is de meest veelzijdige uit de Marshall-stal en bedoeld voor iedere kamer, groot of klein. De woofer wordt aangedreven door een klasse D-versterker van 50 Watt en de twee tweeters hebben ieder hun eigen versterker van 15 Watt, ook klasse D. Het frequentiebereik is een fractie ruimer en pakt op bij 50 Hz en loopt tot 20 kHz.

Marshall Woburn Multiroom

De Woburn is de grootste van de nieuwe Marshall-familie. Twee klasse- D-versterkers van ieder 40 Watt drijven een woofer aan. De tweeters hebben, net als bij de Stanmore, ieder een eigen versterker van 15 Watt. Het frequentiebereik pakt op bij 30 Hz en loopt door tot 20 kHz.

Marshal Multiroom luidsprekers: prijzen en leveringsinformatie

De koper kan kiezen tussen een zwarte of gebroken witte uitvoering. Prijzen zijn als volgt

Acton:        349 euro

Stanmore:  449 euro

Woburn:     599 euro


EDITORS' CHOICE