Musical Fidelity LX2-LPS Phono Stage: betaalbare phono-versterker

Het Engelse Musical Fidelity heeft onlangs de LX-LPS Phono Stage uitgebracht, een phono-versterker die geschikt voor zowel mm- als mc-elementen. De nieuwe LX-LPS bevindt zich aan de onderkant van het portfolio van Musical Fidelity, maar de klank zou er niet minder om zijn. Het grote verschil met de duurdere modellen zit hem met name in de afwezigheid van allerlei instelmogelijkheden.

Musical Fidelity LX2-LPS Phono Stage: betaalbaar maar niet instelbaar

Het in Groot-Brittannië gevestigde Musical Fidelity heeft onlangs een tweetal nieuwe phono-versterkers uitgebracht. De Nu-Vista Vinyl is het topmodel en heeft vijf afzonderlijk instelbare ingangen. De M6 Vinyl heeft drie ingangen die ook afzonderlijk ingesteld kunnen worden. De nu gepresenteerde LX2-LPS Phono Stage heeft twee ingangen: één voor een mm-element en één voor een mc-element. Er valt verder niets in te stellen. Volgens Musical Fidelity klinkt de LX2-LPS uitstekend en is vooral bezuinigd op het aantal aansluitingen en de instelbaarheid van de aansluitingen.

De ruisvloer van de mm-aansluiting, die een ingangsgevoeligheid heeft van 3 milliVolt, ligt op -80 dB en de totale harmonische vervorming bedraagt 0,01 procent. De ingangsimpedantie is 47 kOhm.

De ruisvloer van de mc-aansluiting, die een ingangsgevoeligheid heet van 300 microVolt, ligt op -70 dB en de totale harmonische vervorming bedraagt eveneens 0,01 procent. De ingangsimpedantie is 100 Ohm.

Beide ingangen hebben een hoge overbelastingsmarge. De RIAA-curve is nauwkeurig binnen een marge van ± 0,25 dB over het frequentiegebied van 20 Hz tot 20 kHz. De stroom komt van een externe adapter.

Musical Fidelity LX2-LPS Phono Stage: prijs en leveringsinformatie

 De LX2-LPS is leverbaar in zwarte of zilverkleurige uitvoering en wisselt in de winkel voor net geen 500 euro van eigenaar.

MERK

EDITORS' CHOICE