NIEUWSScansonic

Scansonic MK-5: monitorluidspreker in nieuwe MK-productlijn

Het Deense Scansonic, dat onderdeel is van de Dantax-groep, heeft een nieuwe monitorluidspreker genaamd MK-5 uitgebracht. De nieuwe luidspreker is het eerste lid van de nieuwe MK-productlijn. Het nieuwe tweeweg systeem is voorzien van een ribbon tweeter en een middentoner/woofer met een conus van kevlar.

Scansonic MK-5: compacte monitorluidspreker

De Deense luidsprekerbouwer Scansonic, onderdeel van de Dantax-groep heeft de compacte monitorluidspreker MK-5 uitgebracht. De MK-productlijn is een nieuwe productlijn en de MK-5 is het eerste lid.

De MK-5 is een tweeweg systeem met de baspoort aan de voorkant. De tweeter is een magnetostatische ribbon tweeter die afkomstig is uit de M-productlijn. Het membraan van de tweeter is slechts 20 micrometer dik. De middentoner/woofer heeft een diameter van 114 millimeter en is voorzien van een conus van kevlar.

De MK-5 weegt 7,9 kilogram en meet 15 x 27,5 x 21 centimeter. De gevoeligheid is 88 dB en het frequentiebereik loopt volgens Scansonic van 60 Hz tot 25 kHz.

We weten nog niet hoe de nieuwe MK-5 klinkt. Afgelopen jaren publiceerden wij een recensie over de MB-5, een vloerstaander, en een recensie over de MB-1, een monitorluidspreker. Natuurlijk zeggen deze recensies niets over de klank van de MK-5, maar de recensies zeggen wel iets over Scansonic als merk en ook iets over de ontwerpfilosofie en ontwerpkeuzes van Scansonic.

Scansonic MK-5: prijs en leveringsinformatie

De Scansonic MK-5 is leverbaar in zwarte of witte uitvoering en wisselt voor een bedrag van 795 euro per paar van eigenaar, zonder stands.

EDITORS' CHOICE