NIEUWSGamuT

Gamut is lid van de Dantax-familie, net als Raidho en Scansonic

De Deense audiobedrijven Dantax A/S en Gamut Audio zijn verheugd om te bevestigen dat Gamut nu deel uitmaakt van de Dantax-groep. Andere bekende leden van de Dantax-groep zijn onder andere de Deense luidsprekerbouwers Raidho en Scansonic. Volgens het uitgestuurde persbericht hebben beide bedrijven maar ook de klanten van Gamut louter voordeel van het samengaan en de samenwerking tussen de ondernemingen.

Gamut Audio: Deense bouwer van luidsprekers, versterkers en de Lobster Chair

Gamut's CEO en hoofdontwerper Benno Baun Meldgaard zegt het als volgt: “dit is uitstekend nieuws voor Gamut. Door een integraal onderdeel te zijn van een bredere familie van bedrijven, die zich volledig inzetten voor high-end audio, krijgt Gamut een sterke en stabiele basis om verder te komen en voort te bouwen op het succes tot nu toe.”

Gamut bouwt luidsprekers en versterkers en daarnaast de aandachttrekkende Lobster Chair, een comfortabele stoel die is geoptimaliseerd voor muziek luisteren. Al bijna een halve eeuw is Dantax A/S actief betrokken bij het ontwerpen, ontwikkelen, produceren en verkopen van audioproducten. Sinds 1984 is het bedrijf genoteerd aan de Kopenhagen Stock Exchange. Behalve dat het een gevestigd merk op zich is, is Dantax ook het moederbedrijf van een aantal wereldwijd bekende Deense audiomerken.

Tien jaar lang was Dantax eigenaar van ScanSpeak, de legendarische makers van toonaangevende luidspreker-drivers. Aan het einde van de jaren zeventig voegde Dantax Scansonic toe aan zijn portfolio en in 2009, Raidho Acoustics, wiens luidsprekers algemeen worden beschouwd als één van de beste die tegenwoordig worden ontwikkeld en geproduceerd. Nu sluit een ander bekroond hoogwaardig Deens audiomerk, Gamut, zich aan bij de Dantax-familie.

Als onderdeel van het samengaan is Meldgaard ook aangesteld als lid van het R&D-team van Raidho in de rol van hoofdontwerper en zal hij bijzonder nauw samenwerken met chief technical officer John Peter Jensen van Dantax en Raidho’s hoofdingenieur Peter Larsen. “De afgelopen weken heb ik enorm genoten van het tijd doorbrengen en vergaderen met de teams van Dantax en Raidho,” zegt Meldgaard. “Ik voel me ongelooflijk geïnspireerd door het vooruitzicht onze kennis, vaardigheden en middelen te delen. Ik kijk ernaar uit om na te denken over wat we samen kunnen bereiken.”

Ondertussen kan Gamut's groeiende schare aan fans en klanten erop vertrouwen dat Gamut zal blijven opereren als een apart merk. Ondersteuning en service aan bestaande klanten blijven uiteraard volledig behouden en voor de klanten van Gamut zou er dus weinig tot niets moeten veranderen.

EDITORS' CHOICE