Monitor Audio's ICS-8 is bedoeld voor onzichtbare inbouw

Het Britse Monitor Audio heeft de ICS-8 uitgebracht. Nee, het is geen stofzuiger of centrale ventilatie-unit. De ICS-8 is waarschijnlijk de lelijkste subwoofer die ooit is gebouwd, maar de ICS-8 is helemaal niet bedoeld om in het zicht of op de vloer te zetten. De ICS-8 behoort onzichtbaar in het plafond te worden weggewerkt. En in dat geval is het uiterlijk niet erg relevant, als er maar lage tonen uitkomen.

Monitor Audio ICS-8: subwoofer voor onzichtbare plaatsing in het plafond

Op maat gemaakte installatieoplossingen op het gebied van luidsprekersystemen zijn de afgelopen jaren geëvolueerd tot producten die gelijk kunnen zijn aan conventionele luidsprekersystemen en dus meer kunnen dan een achtergrondmuziekje afspelen. Lees ook ons achtergrondartikel over inbouwluidsprekers.

Onlangs schreven wij over de CF230, een luidspreker van het Britse Monitor Audio die bedoeld is voor inbouw in een plafond. De CF230 krijgt gezelschap van de ICS-8, een subwoofer die ook bedoeld is om onzichtbaar weg te werken in het plafond. Het tekort aan lage tonen van de CF230 wordt aangevuld door de ICS-8.

De nieuwe ICS-8 van Monitor Audio is ontworpen voor installateurs van Custom Install oplossingen bij de klant thuis of eventueel in een bedrijfsruimte zoals een restaurant of showroom. Monitor Audio prijst de subwoofer aan als het ultieme gezelschap van de eerder aangekondigde plafondluidsprekers van het type CF230. Monitor Audio spreekt over een hoogwaardige 2.1-oplossing. Rond de CF230 en de nieuwe subwoofer kan een systeem met maximaal acht kanalen gerealiseerd worden, in combinatie met de eveneens nieuwe IA150-8C, een achtkanaals versterker.

De nieuwe subwoofer meet 396 x 280 x 235 millimeter en heeft een solide behuizing van 15 mm MDF met een vinylcoating aan de buitenkant. De gehele behuizing verdwijnt in het plafond. Via een opening met een diameter van 75 millimeter komen de lage tonen naar buiten om door een flexibele pijp met een lengte van 427 mm te worden geleid. Deze pijp wordt afgemonteerd op een beugel, de zogenaamde Flush Fit Monitor Audio CFB3- R met een ronde opening of een Flush Fit Monitor Audio CFB3-SQ met een vierkante opening. Het rooster is standaard wit gemaakt, maar kan op elk moment afzonderlijk worden overschilderd.

De ICS-8-subwoofer is ontworpen als een gesloten system en gebruikt een lange slag driver met een diameter van 20 centimeter voorzien van Monitor Audio’s C-CAM Cone Technology. De impedantie is acht Ohm. De maximale belastbaarheid is 150 Watt, met een gevoeligheid van 85 dB en een frequentiebereik tussen 40 en 120 Hz. De fabrikant beveelt een laagdoorlaatfilter aan voor de nieuwe subwoofer bij 120 Hz en 12-24 dB / octaaf als cross-over.

Monitor Audio ICS-8: prijs en leveringsinformatie

De nieuwe Monitor Audio ICS-8-subwoofer is verkrijgbaar voor een bedrag van 850 euro. De beugel voor inbouw is verkrijgbaar voor 50 euro, zoals beschreven, optioneel in rond of vierkant design.


EDITORS' CHOICE