Monitor Audio lanceert productlijn van configureerbare rek-versterkers

Het Britse Monitor Audio is bekend als luidsprekersbouwer, maar het bedrijf heeft een productlijn van versterkers aangekondigd die met name bedoeld zijn om in een 19-inch rek te monteren. De versterkers hebben een hoogte van 1U of 2U en zijn bedoeld voor professionele omgevingen, of de veeleisende thuisgebruiker. In maart zouden ze op de markt moeten komen. 

Monitor Audio: Installation Amplifiers

Het in Groot-Brittannië gevestigde Monitor Audio bouwt voornamelijk luidsprekers in allerlei soorten en maten. Het bedrijf heeft kennelijk besloten om zijn portfolio uit te breiden want het bedrijf heeft een vijftal nieuwe versterkers aangekondigd die bedoeld zijn om in een 19-inch rek te monteren. Omdat de versterkers door een trigger of autosense-functie ingeschakeld kunnen worden hoeven ze niet in het zicht te staan.

De nieuwe productlijn bestaat uit de IA150-2, IA60-12, IA200-2C, IA150-8C en de IA800-2C. De letters “IA” staan voor Installation Amplifier. Het eerste getal is het vermogen per kanaal aan vier Ohm. Het tweede getal is het aantal kanalen. De letter “C” geeft ten slotte aan of de versterker met een web browser benaderd en geconfigureerd kan worden (C van connected).

De versterkers zijn voorzien van Hypex-modules die weinig warmte produceren, zodat meerdere versterkers op elkaar gestapeld kunnen worden. De versterkers zijn brugbaar en de kanalen zijn ook te groeperen. De twaalfkanaals IA60-12 heeft bijvoorbeeld zes stereoparen en is te gebruiken als 1, 2, 3, 4, 5, 6 of 12-kanaals versterker.

Alle IA-versterkers hebben een frequentiebereik van 5 Hz tot 50 kHz en een ruisvloer op -100 dB. Vervorming ligt bij één kHz op 0,03%. Het maximale ingangsniveau is 2,9 Volt.

Monitor Audio Installation Amplifiers: prijzen en leveringsinformatie

Naar verwachting zullen de nieuwe versterkers in maart 2018 op de markt komen. Monitor Audio heeft nog geen prijsinformatie gegeven.

 EDITORS' CHOICE