Monitor Audio CF230: bijna onzichtbare inbouw plafondluidspreker

Als een luidspreker onopvallend in een plafond geïntegreerd zou moeten worden, is de nieuwe CF230 van het Britse Monitor Audio mogelijk een interessante optie. Monitor Audio beschrijft de CF230 als een bijna onzichtbare oplossing. We mogen constateren dat de keuze aan inbouwluidsprekers steeds ruimer wordt. 

Monitor Audio CF230: netjes weggewerkt in het plafond

Als het gaat om het marktsegment van luidsprekersystemen bedoeld voor inbouw in muren of plafonds, zijn de producten meestal ontworpen om onopvallend en discreet te worden geïmplementeerd, in zowel particuliere woonhuizen als commerciële ruimtes. Tal van luidsprekerproducenten hebben zich op de markt van inbouwluidsprekers gestort .De tijd dat dergelijke oplossingen een relatief eenvoudige of eigenlijk magere geluidskwaliteit produceren is al lang voorbij. Op maat gemaakte installatieoplossingen op het gebied van luidsprekersystemen zijn de afgelopen jaren geëvolueerd tot producten die gelijk kunnen zijn aan conventionele luidsprekersystemen en dus meer kunnen dan een achtergrondmuziekje afspelen. Lees ook ons achtergrondartikel over inbouwluidsprekers.

De nieuwe CF230 van het in Groot-Brittannië gevestigde Monitor Audio zou aan deze eisen moeten voldoen, d.w.z. goed geluid produceren terwijl de luidspreker onopvallend is gemonteerd in het plafond. De CF230 heeft een diameter van 112 millimeter. De inbouwdiepte is 83,5 millimeter. Het gewicht van de CF230 is slechts 350 gram. Diverse beugels zijn beschikbaar voor montage. De koper kan kiezen tussen een rond of vierkant rooster.

De CF230 is een tweeweg luidspreker. Midden en laag komt voor rekening van een drie-inch driver. In het hart van deze driver is een tweeter van 19 millimeter geplaatst. Het frequentiebereik loopt van 100 Hz tot 25 kHz. Voor het laagste laag zou een subwoofer ingezet moeten worden. De gevoeligheid ligt op 82,5 dB en de impedantie bedraagt acht Ohm.

Monitor Audio CF230: prijs en leveringsinformatie

De CF230 is per direct verkrijgbaar en wisselt voor een bedrag van 350 euro per stuk van eigenaar.EDITORS' CHOICE