Pro-Ject Debut III S Audiophile: draaitafel met S-vormige arm

Tegen het einde van 2017 opende Pro-Ject niet alleen zijn nieuwe hoofdkantoor in Mistelbach, een kleine Oostenrijkse stad ten noorden van Wenen, maar breidde het ook de draaitafelfabriek in de Tsjechische Republiek uit. En, zoals sommige tieners die hun 18e verjaardag vieren met een tatoeage, besloot het bedrijf om de gelegenheid te markeren met een nieuw logo. De Debut III S Audiophile, de nieuwste versie van het debuutmodel dat eind jaren 90 voor het eerst werd geïntroduceerd, is het eerste product waarbij het 'P'-logo is te zien op de plint en op de meegeleverde stofkap.

Pro-Ject Audio Debut III S Audiophile: beproefd ontwerp met enkele wijzigingen

Onlangs schreven wij nog over de ontwikkelingen bij het Oostenrijkse Pro-Ject Audio. Het bedrijf komt nu weer met een variant in de Debut III-productlijn. Wij waren te spreken over de Debut III Recordmaster. De nieuwe Debut III S Audiophile lijkt in de basis op de andere Debut III-modellen. Zo heeft hij dezelfde riemaandrijvingsmotor, dezelfde wisselstroomgenerator en hetzelfde 12-inch draaiplateau. Maar zoals het woord 'Audiophile' in de productnaam suggereert, zijn er ook verschillen.

De nieuwe draaitafel is het eerste Debut-model met een S-vormige toonarm. Ook de duurdere productlijnen RPM en Signature zijn voorzien van S-vormige armen. De Dubut III S Audiophile is ook de eerste draaitafel van het merk met een nieuwe, speciaal ontworpen cartridge van Ortofon. Het mm-element met de naam Pick-IT 25 A is gebaseerd op de OM-serie van Ortofon, maar heeft als doel de prestaties te verbeteren onder andere door zilveren spoelen in het element te gebruiken.

Last but not least, de Pro-Ject Debut III S Audiophile is voorzien van nieuw ontworpen aluminium isolatievoeten.

Pro-Ject Audio Debut III S Audiophile: prijs en leveringsinformatie

De nieuwe draaitafel is verkrijgbaar in witte of zwarte uitvoering. Wij hebben nog geen prijs in euro’s vernomen, maar in Groot-Brittannië zal de draaitafel voor 325 Britse ponden van eigenaar wisselen.


MERK

EDITORS' CHOICE