NIEUWS

John Watkinson Legend luidsprekers op Audio Show Alkmaar

Redactie Hifi.nl | 12 februari 2018 | Fotografie Fabrikant

In het eerste weekend van maart staat de tiende editie van de Audio Show Alkmaar op de kalender. Op zaterdag 3 en zondag 4 maart vind je in het AZ-stadion weer een waslijst aan fraaie merken en producten. 

Eén van die aanwezige zal het volledig nieuwe luidsprekertype Legend Precision Sound Reproducers zijn, uit de hoed van John Watkinson. De Legend is een luidspreker die zijn oorsprong vindt in onderzoek naar het menselijk gehoor en naar eigen zeggen voor het eerst 'een perfecte weergave van zowel periodiek geluid als niet-periodiek geluid combineert'.

De broodnodige uitleg daarbij: "Traditionele luidsprekers concentreren zich meestal op de juiste weergave van periodiek geluid (zoals tonen en noten, in het frequentiedomein), met vaak een gebrek aan precisie en realisme voor geluiden zoals percussie en snaaraanslagen (niet-periodiek geluid, tijd-domein). Bestaande projecten die daar wel oor voor hebben, zoals electrostaten en single-driver concepten, hebben dan vaak weer tekorten bij het periodiek geluid (zoals de bassen), of bij het afstralingsgedrag of de dynamiek. Bij Legend vind je geen van deze compromissen, maar een uniek transparant geluid met een volledig bereik en dynamiek."

Staat alvast genoteerd, we zijn benieuwd. Er zal in ieder geval ook een ontwerper aanwezig zijn om bovenstaande nog wat verder uit te leggen, en uiteraard te voorzien in een luisterervaring. 

Meer informatie over deze speakers, die in november ook op de XFI waren te belven, vind je op legendloudspeakers.com. Voor updates van de Audio Show Alkmaar 2018 kijk je op audioshowalkmaar.nl.


EDITORS' CHOICE