NIEUWSRotel

Rotel lanceert RSP-1576 Surround Sound Processor op ISE 2018

Bowers & Wilkins is zo'n merk dat we graag bezoeken op de ISE. Zo gaat er geen jaar voorbij zonder dat we even plaatsnemen in de bijzondere 'thuisbioscoop' die steevast op de stand te vinden is. Kijk maar eens naar onze video van ISE 2017 of het verslag van die CCM-Cinema.

In de 2018-uitvoering van de home cinema-beleving is opnieuw stevig uitgepakt, in zowel Dolby Atmos als DTS:X, met onder meer negen CWM8.3 Diamond weergevers in de wanden en maar liefst vier CCM8.5 Diamonds in het plafond voor die Atmos-touch. Aansturing was er vanuit een Trinnov Altitude16 processor en diverse Amplitude8m versterkers, want Trinnov Audio is immers ook onderdeel van het Bowers & Wilkins Benelux-pakketIn deze toegewijde high-end thuisbioscoop tonen de Trinnov-toestellen zich weer een goede keuze, onder meer dankzij de Altitude16 met zijn brede ondersteuning van surroundcodecs en vele installatie-opties. Voor de projectie tekende JVC met de DLA-Z1 laser beamer met 4K-HDR.

Rotel RSP-1576

Gisteren verscheen ons uitgebreide verslag van ISE 2018, waar we bij dezen nog even wat aan toe willen voegen. Het 'mooiste en nieuwste' van Rotel werd er al even benoemd, maar dat verdient een aanvulling. Rotel toonde er namelijk een gloednieuw surround sound processor: de RSP-1576. 

De RSP-1576 Surround Sound Processor vervangt de RSP-1572 in de home theater-lijn. Het apparaat beschikt over modernere audio- en videoprocessing, waaronder ondersteuning voor Dolby Atmos 7.1.4 en DTS:X. Er is voorzien in HDMI 2.0 video-ondersteuning voor HDCP 2.2 op alle inputs en twee outputs, Bluetooth aptX, pc-usb tot 24-bit/192kHz en verbeteringen in vermogen en prestaties. Lancering in de Benelux zal waarschijnlijk augustus/september worden. Prijzen volgen - stay tuned!

Ook te zien: de Rotel RAP-1580 7-kanaals geïntegreerde versterkers - al getest op Homecinemamagazine.nl

MERK

EDITORS' CHOICE