Trinnov Audio ondergebracht bij Bowers & Wilkins Benelux

De Benelux-distributie van het Franse Trinnov Audio is per 1 juni in handen van Bowers & Wilkins. 

Bowers & Wilkins Benelux neemt de distributie van het complete productportfolio op zich, waardoor de oplossingen voor zowel stereo- als meerkanaalstoepassingen bij dealers in Nederland en België te vinden zullen zijn.

Stereo

Op het gebied van stereo heeft Trinnov twee producten met prestaties die zich richten op het verbeteren van impulse response, frequentiekarakteristieken en tijdfasefouten: de ST2-hifi en de AmethystDe ST2-hifi kan naadloos geïntegreerd worden in een bestaande stereo-opstelling doordat het apparaat tussen de voor- en de eindversterker wordt geplaatst. Voorzien van Trinnovs bekroonde software, brengt de ST2 elke hifi-installatie naar een ongekend hoog niveau, waarbij geluid daadwerkelijk perfect weergegeven wordt.

De Amethyst - uitgebreid in twee delen getest: deel 1 en deel 2 - wordt als vier-kanaals stereo voorversterker-processor ook aangedreven door Trinnovs eigen software, waarbij zowel de akoestiek in de ruimte als tijd-fasefouten worden gecorrigeerd. Het apparaat accepteert zowel analoge als digitale bronnen en is ook geschikt als afspeelapparaat bij het streamen via ethernet dankzij de geïntegreerde Roon-software.

Surround

Ook voor de thuisbioscoop biedt Trinnov Audio diverse oplossingen. De Magnitude32 wordt geplaatst tussen de processor en eindversterker(s) en kan standaard 8 kanalen corrigeren, wat ruim voldoende is voor 5.1 of 7.1 geluid. Voor grotere systemen kunnen er uitbreidingsmodules worden geplaatst.

En voor wie in de markt is voor een écht serieuze thuisbioscoop, is er de Altitude32 - afgelopen najaar genomineerd in de Product van het Jaar-verkiezing in de categorie surround. Een volwaardige all-round processor die zowel beeld als geluid perfect verwerkt. Hiermee kan een werkelijk 3D immersive sound, zoals Dolby Atmos, Auro3D en DTS:X, thuis gerealiseerd worden.

De distributie van Trinnovs audio-expertise sluit goed aan bij Bowers & Wilkins’ continue zoektocht naar perfect geluid. “Wij bieden al een kwalitatief hoogwaardig en complementair assortiment aan audio & video-oplossingen voor stereo en home cinema toepassingen. De geavanceerde stereo en surround-producten van Trinnov vullen het topsegment van ons portfolio perfect aan en werken optimaal voor nieuwe geluidsformaten waarin men helemaal kan opgaan”, zegt Erwin van der Putten, CEO van Bowers & Wilkins Benelux.

MERK

EDITORS' CHOICE