NIEUWS

Reloop Turn5: draaitafel voor muziekliefhebbers van het merk voor dj’s

Het Duitse draaitafelmerk Reloop Hifi is populair bij dj’s vanwege de robuuste bouw, maar ook bij muziekliefhebbers vanwege de goede klank. Reloop heeft een nieuwe draaitafel genaamd Turn5 geïntroduceerd. Deze draaitafel wordt geleverd met een voorgemonteerd element van Ortofon type 2M Red. De Turn5 is meteen het nieuwe topmodel van Reloop Hifi.

Reloop Turn5: kwartsgestuurde direct aangedreven draaitafel met arm en element

Reloop Hifi is gevestigd in de Duitse plaats Münster en bouwt voornamelijk draaitafels. Onlangs heeft het bedrijf nog de Turn2 uitgebracht, een snaaraangedreven draaitafel met twee snelheden. De nieuwe Turn5 is een kwartsgestuurde direct aangedreven draaitafel die compleet wordt geleverd met stofkap, arm en element van Ortofon type 2M Red. De gebruiker van de Turn5 kan kiezen uit drie draaisnelheden.

De Turn5 wordt aangedreven door een borstelloze DC-motor, die een krachtige aandrijving moet combineren met een hoge soepelheid. Het gegoten aluminium draaiplateau is met 0,2 seconde op de juiste snelheid. Het plateau heeft een rubberen coating aan de onderkant om ongewenste resonanties te dempen, net als de bijgevoegde vijf millimeter dikke rubberen mat die op het draaiplateau ligt.

De toonarm is S-vormig, heeft een hydraulische lift en een anti-skating-instelling. Het meegeleverde mm-element van Ortofon, type 2M Red, is al voorgemonteerd.

De drie snelheden van 33 1/3, 45 of 78 rondjes per minuut kunnen worden gekozen via de twee knoppen aan de bovenkant. Een universeel twist-lock mechanisme (SME) zorgt ervoor dat verschillende headshells snel en eenvoudig kunnen worden uitgewisseld. Het contragewicht ondersteunt ook relatief zware systemen. Reloop levert een netkabel en een cinch-kabel mee, maar deze zijn afneembaar en de gebruiker kan dus een andere kabel gebruiken.

Reloop Hifi Turn5: prijs en leveringsinformatie

De Turn5 is verkrijgbaar in het zwart met een goudkleurig draaiplateau. Voor net geen 800 euro wisselt hij van eigenaar.


EDITORS' CHOICE