NIEUWS

Reloop TURN 2 plug-and-play draaitafel voor puristen


Rob Nijman | 06 november 2017 | Fotografie Fabrikant

Reloop brengt een nieuw model platenspeler op de markt, de TURN 2. Het Duitse merk mikt met de jongste telg op iedere vinylpurist die zich onder wil dompelen in de wereld van analoge weergave. De draaitafel is dan ook speelklaar afgesteld met een OM10-cartridge van Ortofon.

Nummertje 2 in de TURN-serie is voorzien van een precieze riemaandrijving die moet zorgen voor een consistente snelheid met minimale wow en flutter, terwijl de ingebouwde, trillingsarme DC-motor volgens de fabrikant erg stil is. De geïntegreerde motorbesturing kan gemakkelijk worden geschakeld tussen 33 1/3 en 45 RPM met behulp van de snelheidskeuzeschakelaar die zich bevindt onder het chassis, want die is net als bij diverse modellen van Rega netjes weggemoffeld om het minimalistische design niet in de weg te zitten.

De TURN 2 is verder uitgerust met een statisch gebalanceerde, rechte toonarm, met een schuine headshell en Ortofon-cartridge. Hetzelfde model overigens dat we vinden in de nieuwe Pro-Ject Essential III-tafelsMet de handmatige toonarmlift kan de naald precies op de plaat worden neergelaten. Het anti-skating-mechanisme zorgt voor de best mogelijke trackingprestaties.

Naast de aansluiting voor de externe DC-voeding vinden we aan de achterzijde twee vergulde, corrosiebestendige RCA-aansluitingen en een afzonderlijke aardaansluiting. Alle kabelaansluitingen zijn verwijderbaar, zodat ze eenvoudig kunnen worden vervangen of later kunnen worden bijgewerkt. De zware MDF plint heeft een slank ontwerp en is verkrijgbaar in een matte zwarte, rode of witte afwerking. Een gegoten aluminium schotel met een hoge inertie en een chromen rand maakt het ontwerp af.

De Reloop TURN 2 komt met dust cover, gewichtje, phono RCA-kabel, voedingskabel, viltmatje, Ortofon OM10 cartridge, headshell en instructieboekje en is zoals gezegd uitgevoerd in de kleuren rood, wit of zwart. De draaitafel is medio november beschikbaar voor een verkoopadviesprijs van 299 euro.

Over Reloop

Reloop is een merk waar we opvallend genoeg nog nooit over geschreven hebben. Opvallend, omdat de audiofabrikant uit Münster al ruim twintig jaar actief is in de wereld van platenspelers, hoofdtelefoons, speakers en tal van (studio)accessoires voor audioliefhebbers en -professionals. Bovendien zijn de producten van het merk op tal van Benelux-locaties verkrijgbaar.

Reloop is in 1996 opgericht door een groep jonge muziektechnologie-experts en wordt ondersteund door een groot aantal DJ's, producers en geluidstechnici. Een soort 'van DJ's, voor DJ's'-concept dat is uitgegroeid tot een wereldspeler in meer dan 80 landen. Meer informatie over Reloop en specifiek de nieuwe Turn 2 vind je op deze website: reloop-hifi.com/turn2.

EDITORS' CHOICE