NIEUWSTechnics

Technics toont SP-10R en SL-1000R op CES 2018

Het Japanse draaitafelmerk Technics heeft een tweetal nieuwe direct-drive draaitafels aan het publiek getoond op de CES in Las Vegas. De eerste is de SP-10R die begin september 2017 op de IFA in Berlijn al is getoond. De tweede is de SL-1000R die wordt geleverd inclusief een S-vormige arm die is gemaakt van magnesium. Beide draaitafels zullen in de loop van dit jaar op de markt komen.

Technics SP-10R: eerder getoond op IFA 2017, nu te zien op CES 2018

De SP-10R van Technics was reeds te zien op de IFA die begin september 2017 in Berlijn is gehouden. Het getoonde model was nog niet rijp voor productie en Technics kon nog maar weinig technische gegevens over de draaitafel geven. Ook de prijs was nog niet bekend en voorts kon Technics niet veel meer zeggen dan dat de levering waarschijnlijk in de zomer van 2018 zou starten.

Inmiddels is bekend geworden dat de eerste leveringen van de SP-10R waarschijnlijk wat eerder zullen starten, namelijk in de lente van 2018. De draaitafel, die zijn rondjes kan draaien met 33 1/3, 45 of 78 toeren per minuut, wordt in beginsel geleverd zonder arm en zal naar verluidt circa 10.000 dollar gaan kosten. De prijs voor Nederland is nog niet bekend gemaakt, maar een belangstellende moet rekening houden met wisselkoersschommelingen, mogelijke invoerheffingen en het lokale BTW-tarief.

Technics SL-1000R: compleet draaitafelsysteem, alleen nog een element toevoegen

De SL-1000R was aangekondigd op de IFA van 2017 in Berlijn, althans Technics had een draaitafel aangekondigd die gebaseerd zou zijn op de SP-10R. Dat is dus de SL-1000R geworden, die wordt geleverd met een S-vormige arm die is gemaakt van magnesium.

De interne bekabeling is gemaakt van zuurstofvrij koper. De lagers van de toonarm zijn gemaakt met de nauwst mogelijk tolerantie en het geheel is een staaltje van hoogwaardige Japanse ambachtelijkheid, aldus Technics. De basis van de draaitafel is gemaakt van een aluminiumplaat met een dikte van 30 millimeter met daaronder nog een dikke laag bmc (bulk moulding compound). Ook het draaiplateau is gemaakt van een dikke plaat aluminium gecombineerd met bmc.

Technics heeft nog geen verdere gegevens en prijsinformatie gegeven over de SL-1000R maar naar verluidt zou hij wel eens duurder kunnen zijn dan vlaggenschip SP-10R. Deze laatste wordt immers geleverd zonder toonarm. Als wij meer weten zullen we dit nieuwsbericht bijwerken.


EDITORS' CHOICE