NIEUWSTechnics

Technics SP-10R: Reference Class direct-drive draaitafel, te zien op IFA

Technics heeft vandaag de introductie aangekondigd van de Reference Class SP-10R, de meest hoogwaardige direct-drive draaitafel van het merk tot nu toe. Deze draaitafel zal naar verwachting in de zomer van 2018 op de markt komen. Op de IFA in Berlijn wordt het prototype van de nieuwe geavanceerde draaitafel onthuld en aan het publiek getoond.

Technics SP-10R: meest hoogwaardige draaitafel van Technics tot nu toe

Na de introductie van de hoog aangeschreven SL-1200GAE/G in 2016 en de SL1200GR eerder dit jaar is Technics begonnen met de ontwikkeling van zijn meest hoogwaardige draaitafel ooit, de SP-10R. De nieuwe draaitafel combineert de meest geavanceerde digitale en analoge technologieën van Technics. De S/R-verhouding van 92 dB, rotatiestabiliteit en wow & flutter-ratio van 0,015% streven die van zijn voorgangers ruimschoots voorbij.

Het prototype van de SP-10R is voorzien van een nieuwe kernloze direct-drive motor. Deze heeft, naast het dubbelzijdige rotor-drivesysteem, waarmee de SL1200G ook was uitgerust, aan beide zijden van de rotor statorspoelen voor een krachtiger en nauwkeuriger geluid.

De zware bovenplaat weegt zeven kilogram is vervaardigd in drie lagen, bestaande uit messing, gegoten aluminium en rubber, net als de bovenplaat van de SL-1200G. Door de natuurlijke frequentie van elke laag te optimaliseren, worden externe trillingen effectief onderdrukt, wat resulteert in een prachtig heldere en frisse audio-ervaring, aldus Technics

De SP-10R heeft ook een nieuwe voeding met een laag schakelruisniveau, die, vergeleken met een voedingsunit met transformator, beter in staat is ongewenste bromgeluiden en vibraties te onderdrukken. De voedingsunit zit los van de draaitafel zelf, waardoor er geen ongewenst geluid wordt doorgegeven aan de draaitafelunit. Het geluid is hierdoor scherper en helderder.

Deze Reference Class draaitafel genaamd SP-10R belooft een uitstekende muziekweergave, maar het apparaat is nog niet rijp voor productie en levering.

Technics SP-10R: wanneer verkrijgbaar?

Technics werkt er hard aan om de SP-10R volgende zomer te introduceren. De nieuwe draaitafel zal uitwisselbaar zijn met systemen die gebruikmaken van de SP-10MK2 (die is geïntroduceerd in 1975) en de SP-10MK3 (geïntroduceerd in 1981), twee voorgangers die nog steeds hoog aangeschreven staan en wereldwijd door veel muziekliefhebbers worden gebruikt. Technics is ook van plan een compleet draaitafelsysteem op de markt te brengen gebaseerd op de SP-10R met een toonarm en andere componenten.


EDITORS' CHOICE