NIEUWSKlipsch

Klipsch vult Heritage-productlijn aan met hoofdtelefoonversterker/dac

Het Amerikaanse Klipsch bouwt voornamelijk luidsprekers, maar heeft ook hoofdtelefoons in zijn portfolio. De HP-3 is de vlaggenschip-hoofdtelefoon van Klipsch en deze krijgt nu gezelschap van de Heritage Headphone Amplifier. De nieuwe hoofdtelefoonversterker, tevens DA-converter, valt in de Heritage-productlijn, net zoals de HP-3. Het apparaat heeft een vintage uiterlijk, net zoals de HP-3, maar de techniek is helemaal bij de tijd.

Klipsch Heritage Headphone Amplifier: hoofdtelefoonversterker tevens DA-converter

De nieuwe hoofdtelefoonversterker van het Amerikaanse Klipsch past met zijn uiterlijk helemaal bij de HP-3, de hoofdtelefoon van Klipsch in de Heritage-productlijn. De boven- en onderkant van het apparaat zijn immers gemaakt van walnoothoutfineer en de knoppen zijn koperkleurig. Aan boord van de Heritage Headphone Amplifier bevindt zich echter moderne techniek, waaronder een DA-converter met een chip van het type ES9018K2M ESS Sabre32 die signaal tot 24-bit/192 kHz kan omzetten naar analoog. Via de usb-aansluiting kan ook DSD-signaal worden aangeboden van 2,8 MHz, 5,6 MHZ of 11,2 MHz.

De gebruiker heeft de beschikking de beschikking over een drietal digitale ingangen (optisch, coaxiaal, usb) en een enkele cinch-lijningang. Er is geen symmetrische lijnuitgang, wel een symmetrische hoofdtelefoonaansluiting. Desgewenst zou de nieuweling ook als DA-converter/voorversterker gebruikt kunnen worden. Als met de knop op het frontpaneel voor de lijnuitgang wordt gekozen, krijgen de hoofdtelefoonuitgangen geen signaal.

Het analoge signaal wordt versterkt door een tweetal klasse AB-versterkers van het type TI TPA6120A2. De symmetrische hoofdtelefoonaansluiting wordt ook daadwerkelijk symmetrisch aangestuurd. De vervorming ligt voor zowel de symmetrische als de asymmetrische hoofdtelefoonaansluiting op 0,009 procent of lager. Het frequentiebereik loopt van 20 Hz tot 40 kHz op -0,1 dB. Op -3 dB loopt het frequentiebereik van 9 Hz tot 90 kHz.

Klipsch Heritage Headphone Amplifier: prijs en leveringsinformatie

Het is niet helemaal duidelijk wanneer de Heritage Headphone Amplifier op de markt zal komen, maar waarschijnlijk is dat voor het einde van 2017. Ook de prijs is nog niet officieel bepaald maar zal in de VS vermoedelijk op ongeveer 500 dollar komen te liggen. Vanwege transportkosten, eventuele importheffingen en het lokale BTW-tarief zal het nieuwe apparaat in Europa naar verwachting iets duurder zijn.

MERK

EDITORS' CHOICE