NIEUWSKlipsch

Heritage HP-3: nieuwe vlaggenschip-hoofdtelefoon van Klipsch

Het Amerikaanse Klipsch heeft een nieuwe hoofdtelefoon uitgebracht genaamd HP-3. De nieuwe HP-3 is een familielid van de Heritage-productlijn. Volgens Klipsch is de HP-3 de beste hoofdtelefoon die het bedrijf ooit heeft gemaakt. De levering zou in november 2017 moeten beginnen.

Klipsch Heritage HP-3

Begin januari 2017 was de nieuwe HP-3 al aangekondigd maar specificaties, leveringsinformatie en prijs waren toen nog niet voorhanden. Inmiddels is de HP-3 rijp voor massaproductie en zijn meer specificaties bekend.

De HP-3 van het in de VS gevestigde Klipsch is een open over-ear hoofdtelefoon die met de hand wordt gebouwd. De oorschelpen zijn van hout en zijn voorzien van verwijderbare oorkussens die voorzien zijn van schaapsleer. De kussens zijn magnetisch bevestigd en kunnen dus makkelijk worden verwijderd en vervangen. De hoofdband is bekleed met koeienleer.

De drivers hebben een diameter van 52 millimeter. De membranen zijn gemaakt van “biodynamic” materiaal, aldus Klipsch. De HP-3 heeft een heldere en transparante sound die vrij is van verkleuring. De sound zou vergelijkbaar zijn met de beste luidsprekers van Klipsch. De impedantie van de HP-3 bedraagt 25 Ohm en volgens Klipsch zijn smartphones en tablets ook een prima bron voor de HP-3.

Klipsch Heritage HP-3: uitvoering, leverbaarheid en prijs

De HP-3 kan worden geleverd in drie uitvoeringen: walnoothout, ebbehout of eikenhout. Klipsch levert een kabel mee van 1,4 meter en een kabel van twee meter. Een verloopstekker van 3,5 mm naar 6,3 millimeter jackplug wordt ook meegeleverd, evenals een standaard om de hoofdtelefoon op te ruimen bij niet-gebruik. De levering zal begin november 2017 starten. De prijs in de VS is net geen 1.200 dollar. De prijzen in Europa zijn nog niet bekend.

 

 

 

 

 

 MERK

EDITORS' CHOICE