Pro-Ject lanceert phono-versterkers met brug naar digitale wereld

Het Oostenrijkse audiobedrijf Pro-Ject heeft twee nieuwe phono-versterkers gelanceerd die de drempel naar het gebruik van vinyl moeten verlagen. De nieuwe Phono Box E BT heeft een analoge lijnuitgang en een bluetooth-zender aan boord. De Optical Box E Phono heeft een analoge lijnuitgang en een optische uitgang en zou dus verbonden kunnen worden met bijvoorbeeld een soundbar.

Pro-Ject phono-versterkers

Het in Oostenrijk gevestigde Pro-Ject heeft een hele lijn van draaitafels en phono-versterkers. Een groot aantal van de producten bevinden zich in de budgetklasse. Pro-Ject mikt op gebruikers die weliswaar vinyl willen luisteren, maar dat ook op een makkelijke manier willen doen. Veel draaitafels van Pro-Ject zijn daarom voorzien van een ingebouwde phono-versterker of connectiviteit via bluetooth of een optische uitgang. Pro-Ject heeft zelfs een draaitafel met ingebouwde versterker in zijn portfolio zodat de gebruiker alleen nog luidsprekers hoeft aan te sluiten.

Pro-Ject Phono Box E BT

De nieuwe Phono Box E BT kan het inkomende signaal van een mm-element uitsturen via de 3,5-millimeter jackplug-uitgang. Tegelijkertijd is het mogelijk om verbinding te leggen met een bluetooth-apparaat dat maximaal tien meter is verwijderd van de Phono Box E BT.

De behuizing van de nieuweling is van plastic maar aan de binnenkant bevindt zich een metalen afscherming. De voeding bevindt zich in een aparte behuizing. De ruisvloer ligt op –88 dB en het frequentiebereik loopt van 20 Hz tot 20 kHz, binnen een marge van 0,5 dB. De totale harmonische vervorming zou onder de 0,04 procent moeten liggen.

De Phono Box E BT heeft ook een gewone lijningang (3,5 millimeter jackplug). Eventueel kan dus ook een analoge bron zoals een cassettedeck of spoelenrecorder aangesloten worden die vervolgens via bluetooth zou kunnen worden beluisterd.

Pro-Ject Optical Box E Phono

De gebruiker die een overwegend digitaal systeem heeft staan maar toch een plaat zou willen draaien, zou daarvoor de Optical Box E Phono kunnen gebruiken. Naast de gewone analoge lijnuitgang (3,5-millimeter jackplug) is immers een optische uitgang geplaatst die het signaal met een resolutie van 24-bit/96 kHz uitstuurt. Dit maakt aansluiting op een soundbar of een digitale versterker of voorversterker/DA-converter mogelijk. Beide uitgangen kunnen tegelijkertijd worden gebruikt. De liefhebber van puur analoog zal ongetwijfeld niets moeten hebben van een phono-versterker met een optische uitgang, maar Pro-Ject mikt niet op de liefhebber van puur analoog.

Ook de Optical Box E Phono heeft een behuizing van plastic met metalen afscherming aan de binnenkant. De specificaties zijn verder gelijk aan die van de Phono Box E BT. Ook de Optical Box E Phono heeft een analoge lijningang voor aansluiting van een analoog apparaat.

Pro-Ject Phono Box E BT en Optical Box E Phono: prijzen en leveringsinformatie

Beide phono-versterkers zijn verkrijgbaar in witte of zwarte uitvoering en liggen naar verwachting aan het einde van deze maand in de winkel. Op de website van Pro-Ject staat voor beide apparaten een verkoopprijs van 119 euro vermeld.

MERK

EDITORS' CHOICE