Pro-Ject breidt Essential-productlijn uit met vijf leden

Het Oostenrijkse Pro-Ject heeft eerder dit jaar de Essential III uitgebracht, een relatief gunstig geprijsde draaitafel. Pro-Ject heeft de Essential III als basis gebruikt voor een vijftal nieuwe draaitafels waarmee de Essential III-familie nu zes leden kent. De koper kan nog steeds kiezen uit de kleuren zwart, rood of wit, alledrie in hoogglans. Naar verwachting zullen de draaitafels begin volgende maand hun weg naar de winkel vinden. 

Pro-Ject Essential III FlexiRange: familie van in totaal zes leden

In januari 2017 heeft het in Oostenrijk gevestigde Pro-Ject de draaitafel met de naam Essential III uitgebracht. De Essential III is de basis geworden van een nieuwe productlijn die FlexiRange is genoemd.

Als basis voor de vijf nieuwe draaitafels in de nieuwe productlijn is het ontwerp van de Essential III gebruikt. Draaiplateau, MDF plint, ontkoppelvoetjes, aluminium arm, het geplaatste element van Ortofon, type OM10, en de phono-uitgang zijn voor alle modellen hetzelfde, maar ieder nieuw lid van de familie heeft zijn eigen unieke eigenschappen meegekregen.

De Essential III Phono heeft een phono-versterker aan boord en kan dus rechtstreeks op een lijningang van een versterker of op een setje actieve luidsprekers worden aangesloten. De ingebouwde phono-versterker kan desgewenst met een schakelaar worden overbrugd voor het geval de gebruiker een andere phono-versterker zou willen gebruiken.

De Essential III SB heeft een elektronische toerentalregeling en is bedoeld voor gebruikers die snel en makkelijk van toerental zouden willen wisselen.

De Essential III BT heeft een bluetooth-zender aan boord. Dat is handig voor koppeling met een apparaat dat is voorzien van een bluetooth-ontvanger, zoals een hoofdtelefoon, DA-converter of versterker. Dit model heeft ook een phono-versterker aan boord, die overbrugbaar is, en kan dus ook met een kabeltje worden aangesloten.

De Essential III Digital heeft de phono-versterker van de Essential II aan boord. De gebruiker heeft de beschikking over een phono-uitgang en een optische uitgang die signaal in 24-bit/96 kHz naar buiten stuurt.

Het meest uitgebreide model ten slotte is de Essential III RecordMaster. Dit model is voorzien van dezelfde phono-versterker als de Essential III Phono en tevens dezelfde toerentalregeling als de Essential III SB. De gebruiker kan dus het toerental wijzigen door op een knopje te drukken. De RecordMaster heeft echter als enige ook een usb-aansluiting zodat de gebruiker zijn platen zou kunnen digitaliseren.

Pro-Ject Essential III FlexiRange: prijzen en leveringsinformatie

Naar verwachting zullen de nieuwe FlexiRange-modellen vanaf volgende maand in de winkel liggen in de kleuren zwart, wit en rood. Bij alle modellen wordt een stofkap en een cinch-kabel meegeleverd. Op de website van Pro-Ject staan de volgende prijzen vermeld:

Essential III Phono:   359 euro

Essential III SB:   399 euro

Essential III BT:   399 euro

Essential III Digital:   399 euro

Essential III RecordMaster:  450 euro

MERK

EDITORS' CHOICE