NIEUWS

CanJam Europe 2018 ook tijdens High End Munchen

Rob Nijman | 10 november 2017 | Fotografie Fabrikant

CanJam Europe in Berlijn afgelopen weekend was een groot succes. De organisatie heeft voor volgend jaar alvast wat extra meters beursoppervlak geboekt én de grootste hoofdtelefoonbeurs van Europa zal in 2018 tweemaal gehouden worden: opnieuw in Berlijn in november, maar ook gelijktijdig met High End München in het voorjaar, 10-13 mei 2018.

CanJam Europe is Europa’s nummer 1-event voor de hoofdtelefoonmarkt, gericht op consumenten, gebruikers van pro audio en bezoekers die geïnteresseerd zijn in high-end headsets en accessoires. Op de 2017-editie werden ruim 100 verschillende merken aan een zeer internationaal publiek getoond. Daarnaast waren er lezingen van onder meer Axel Grell van Sennheiser en Gunter Weidemann van Beyerdynamic, innovaties zoals 3D-geprinte hoofdtelefoons van de Niederrhein University of Applied Sciences en een topklasse vergelijk tussen de Sennheiser Orpheus en de Hifiman Shangri-La, headsets van 50.000 euro. Productprimeurs waren er van Ultrasone (de Edition 15), de Poly high-res streamingmodule van Chord en de Mysphere 3.1 van AKG.


CanJam Awards 2017

Vast onderdeel van het evenement zijn de publieksprijzen, toegekend in zes categorieën. De winnaars:

  • 'best headphone portable': beyerdynamic Aventho
  • 'best headphone home': Sennheiser HD 800 S
  • 'best headphone amplifier': Lehmann Audio Linear
  • 'best source' (DAC of speler): Chord Hugo 2
  • 'best accessories': Effect Audio Ares II+ en Sonarworks True-Fi Software 
  • 'best product of show overall': Sennheiser HD 660 S


CanJam Europe 2018: twee shows

Om de status van grootste event in Europa te verstevigen, heeft de organisatie voor 2018 een aantal updates in petto. Ten eerste zal het beursoppervlak ten opzichte van de eerste lustrumeditie in het nhow hotel in Berlijn (de vier eerste shows waren in het Duitse Essen) in november 2018 stevig uitgebreid worden. Daarnaast wordt er een tweede evenement aan de kalender toegevoegd: een CanJam Europe-show tijdens High End München in mei, handig meeliftend op 's werelds grootste hifi-beurs van 10 tot 13 mei 2018. Dat betekent dat we er vanuit ons redactiebezoek aan High End zeker even binnen kunnen wandelen komend voorjaar. 


EDITORS' CHOICE