NIEUWSUltrasone

Ultrasone Edition 15: open hoofdtelefoon met gouden membranen

Het Duitse Ultrasone heeft een bijzondere hoofdtelefoon gelanceerd genaamd Edition 15. De hoofdtelefoon is bijzonder vanwege de verwerking van onder andere goud in de membranen van de drivers en de verwerking van kersenhout in de oorschelpen. Ultrasone onderstreept het exclusieve karakter door maar 999 exemplaren van de nieuwe Edition 15 te produceren. Eind deze maand zou de Edition 15 in de winkel moeten liggen.

Ultrasone Edition 15: open hoofdtelefoon gebouwd van duurzame materialen

Het in 1991 opgerichte en in de Duitse plaats Wielenbach gevestigde Ultrasone heeft een nieuwe hoofdtelefoon gelanceerd genaamd Edition 15. De nieuwe hoofdtelefoon lijkt gesloten, maar is een open over-ear model. Ultrasone bouwt zijn hoofdtelefoons met de hand. Volgens Ultrasone is de Edition 15 een referentiehoofdtelefoon die zijn gelijke niet kent. Het exclusieve karakter blijkt ook uit het feit dat er slechts 999 exemplaren van de Edition 15 geproduceerd zullen worden.

De oorschelpen van de Edition 15 zijn gemaakt van Amerikaans kersenhout dat ook vaak wordt gebruikt bij de bouw van muziekinstrumenten. Volgens Ultrasone heeft het gebruik van hout talloze voordelen in vergelijking met andere materialen. Aan de buitenkant van de oorschelpen is geperforeerd roestvrij staal geplaatst. De oorkussens zijn gemaakt van micro-velours en bekleed met merinoleer. Mocht het nodig zijn, kunnen de oorkussens eenvoudig worden verwijderd. De bevestiging werkt immers met magneetjes. De oorschelpen zijn met roestvrijstalen verbindingstukken aan de hoofdband bevestigd.

Ultrasone Edition 15: nieuwe driver en S-LogicEX-techniek

De kern van de nieuwe Ultrasone Edition 15 is een volledig nieuw ontwikkelde driver, een zogenaamde GTC-driver. Deze afkorting staat voor goud-titanium-compound driver-technologie. Volgens Ultrasone is het resultaat een rechte frequentiekarakteristiek zonder kleuring.

De drivers zijn diagonaal gemonteerd in Ultrasone’s “S-LogicEX”-opstelling. Het is voor het eerst dat Ultrasone deze techniek in een open model verwerkt. Het geluid raakt het oor van de luisteraar niet direct maar onder een hoek waardoor de typische “geluid-in-je-hoofd”-ervaring van hoofdtelefoons wordt vermeden of in elk geval verminderd. Ook luistermoeheid wordt op deze wijze tegen gegaan.

Ultrasone Edition 15: leveringspakket en prijs

De hoofdtelefoon wordt geleverd met twee vieraderige afneembare kabels en kan symmetrisch of asymmetrisch worden aangesloten De koper krijgt een fraaie met leer beklede opbergdoos waar de hoofdtelefoon en alle accessoires in passen.

De Edition 15 wordt aan het einde van deze maand in de winkel verwacht voor een prijs van 2.500 euro.


EDITORS' CHOICE